Lösemi hastası gazeteci Nazlı Sümer Akdoğar, Türkiye'de kök hücre bağışçısı açısından önemli bir eksiğin olduğunu fark etti ve bir kampanya başlattı. Akdoğar 'Hikayeme Can Ver' kampanyası ile sadece kendisi için değil lösemi hastası olan binlerce hasta için bir çağrıda bulunuyor: Sadece 5 dakikanızı ayırarak 3 tüp kan verin ve birinin hayatını kurtarın.

Bugünlerde sosyal medya bu kampanyayı konuşuyor. Lösemi hastalığı ile mücadele eden Gazeteci Nazlı Sümer Akdoğar'ın başlattığı kampanyada gönüllü bağışçıların artması hedefleniyor.

İŞTE AKDOĞAR'IN ÇAĞRISI

"Merhaba Nazlı ben. Lösemi ile mücadele ediyorum. İyileşebilmem için ilik nakline ihtiyacım var, yani desteğinize... Süreç çok kolay. İlik nakli için kök hücre bağışçısı olmak gerekiyor. Türk Kızılayı kan merkezlerinde 5 dakikada, 3 tüp kan ve bir imza ile siz de hayat kurtarabilirsiniz. 18-50 yaş aralığındaki herkes bağışçı olabiliyor. Cinsiyet, kan grubu fark etmiyor. Yalnız bağış koşullarında bazı hastalıklar dikkate alınıyor; Hepatit B, C, sifilis, kanser , AIDS ve kronik hastalıklar.  Hadi durma hikayeme can ver.

[old_news_related_template title="Kök hücre bağışı nasıl yapılır? Acı verir mi, yan etkisi var mı?" desc="Kök hücre bağışçısı olmanın bütün aşamaları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Meltem Kurt Yüksel, konu ile ilgili en çok merak edilenleri açıkladı. Bir hastaya umut vermenin inanılmaz bir mutluluk olduğunu aktaran Yüksel, TÜRKÖK'ün yakaladığı başarının bugün nakil konusunda önemli bir noktaya gelmemizi sağladığını da sözlerine ekledi. Kök hücre bağışı acı veren bir yöntem mi, yan etkisi var mı? İşte ön yargılarınızı yok edecek bilgiler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/shutterstock_510475060_16_9_1523188984.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/kok-hucre-bagisi-nasil-yapilir-aci-verir-mi-yan-etkisi-var-mi-2332587/"]