Demokrasi tarihimizde zaman zaman siyasi partiler arasında çok yakın birliktelikler oluşmuştur. Bugün yaşanan ise Türkiye’de demokrasi tarihinin en önemli olaylarından biri olarak siyaset tarihine geçecektir.

Ülkeyi yönetenler 2019’dan önce seçim yapılamayacağını hatta bunu dile getirenlerin vatana ihanet suçuyla suçlanacağı gibi söylemlerde bile bulunmuşlardı. Biz yurttaşlar olarak, büyüklerimiz söyleyince sözde inanır gibi yaptık ama inanmadık. Nitekim, bir baktık 24 Haziran 2018 günlerden Pazar, seçim tarihi belirlenmiş! Bunun, normal mi, erken mi, baskın seçim mi olduğunu, siz değerli okurlara bırakıyorum. Ama bana soracak olursanız, çok “baskın”.

Son dönemlerde Türk siyasetindeki yeni yapılanmalar özellikle İYİ Parti’nin kurulup kongrelerine başlaması iktidarda ve ittifak ortağında büyük bir rahatsızlık oluşturmuştu. Ama İYİ Parti’nin sözde kongre süreçlerinin yetişmeyeceği inancı yüreklerini epeyce ferahlatıyordu. Öyle de oldu. İYİ Parti’nin seçimlere girememesi için her türlü yasal engeller oluşturulmaya çalışıldı. Nedeni açık ve netti. Bu partiyi seçime sokmamak! YSK bile devreye girdi. Ama yetmedi.

VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN

Bütün bunlar yaşanırken yalnız muhalefetin değil, ülkem insanının da canı yandı! Ama beklenmeyen oldu sanki Hiroşima’ya atılan atom bombası gibi bir patlama oldu. 15 kahraman CHP milletvekili İYİ Parti’ye geçerek grup oluşturdu ve böylece demokrasi tarihimizde gerçekten ender görülen bir ilk yaşadık. Böylelikle Sayın Akşener’in 131 bin TL başvuru ücreti cebinde kaldığı gibi, dar bir zaman diliminde 100 bin imzaya ulaşmasına da gerek kalmadı. Vatana millete hayırlı olsun.

Şimdiye kadar hem referandum sürecinde hem de erken seçim kararının alındığı vakte kadar yaptığınız tüm uygulamalar, demokrasi adı altında yapılan engellemeleri normalmiş gibi karşıladınız. Ne zaman ki İYİ Parti için transfer yapıldı, sen misin bunu yapan dendi ve saldırı başladı. AKP’nin en üst yöneticileri ve Sayın Bahçeli veryansın ettiler. Neler söylenmedi ki;

• Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ “Siyasi ahlaksızlık, siyasi mühendislik”
• AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan “Ahlak dışı birliktelik”
• AKP Parti Sözcüsü Mahir Ünal “Siyasi onursuzluk”
• AKP Milletvekili Burhan Kuzu “Kemal Bey’in basiretsizliği”
• AKP Siirt Milletvekili “İki çıplak bir hamama yakışır”
• MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Çatırdama ve siyasi çürüme”
• MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay “Siyasi zübükler”

Efendiler, neden bu öfke, ne için? Erken seçim kararını muhalefet mi aldı? Kararı siz verdiniz. Meydanlarda bangır bangır bağıran muhalefet miydi? 2019’a kadar seçim yok diyerek oyaladınız ve hazırlıksız yakaladık düşüncesiyle çok da mutluydunuz. Bu yapılan transferde hukuksuzluk mu vardı? Beklemiyordunuz ve muhalefeti de asla ciddiye almadınız. Neden bu kadar öfkelendiğinizin derinliğinde ne olduğunu kamuoyu çok iyi biliyor. Neden Meral Hanım’dan bu kadar rahatsız oluyorsunuz? 16 yıldır tüm yönetim gücü elinizde ama görüyoruz ki bu transferler psikolojinizi bozdu ve sinirlendiniz. Sinirlenmeyin. Sağlığınız bozulacak.

Canı acıyan insan ne yapar? Bir çıkış yolu bulur. Muhalefetin de canını acıttığınız için, onlar da, Süleyman Demirel’in dediği gibi “Demokrasilerde çareler tükenmez”den yola çıkarak derslerine iyi çalışmışlar ki çözümü buldular.

ŞAMPİYONLUK BÜYÜK SIKINTIDA...

Ne dedi AKP’li bir yetkili? “Eksiklerini bize yüklemesinler ve bir sonraki seçimlere hazırlansınlar.” AKP iktidar şampiyonluğuna oynuyordu ama puanlar kaybolmaya başlayınca yapılacak olan, diğer şampiyon adaylarının puan kaybetmesini beklemekti. Şimdi bekleme sürecine girdiniz. Ama şampiyonluk büyük sıkıntıda.

Muhalefet için bir sonraki seçim hazırlığı önerisinde bulunurken, ister misiniz AKP 24 Haziran’dan sonra yeni bir seçime hazırlansın. Korkmayın! Sizler yiğitsiniz, 16 yıldır kaşınızın üstünde kara var diyen oldu mu?

Sayın Karamollaoğlu, sizin okulun arka bahçesinden kaçan bu öğrencilere yüz vermediğiniz için sizden de çok çekiniyorlar. Bugüne kadar demokrasi ve parlamenter rejimi yeniden tesis etmek için büyük bir emek veriyorsunuz.

İşin özü şu; Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener ve Sayın Karamollaoğlu’nu yürekten kutluyorum. Demokrasi adına çok önemli bir birlikteliktir bu. Sayın Kılıçdaroğlu’nun izniyle, 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye gidişleri de büyük övgüye değer. 15 milletvekili de demokrasinin gerçek kahramanları olarak anılacaktır.

SON SÖZ: “Olaylar fevkalade” Süleyman Demirel