Almanya, güneydoğu usulü kan davasının şokunu yaşıyor... 17 Nisan 2017 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı referandumundan iki gün önce, Diyarbakır’ın Çermik İlçesi, Yabanardı Köyü’ndeki seçim kavgasında üç kişinin ölmesinden sonra, Wetzlar Kenti’nde intikam cinayeti işlendi.

Diyarbakırlı akraba iki aile arasında iki yıl önce çıkan kavgada, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını savunan bir kişi, HDP’yi destekleyen ve "Hayır oyu vereceğiz" diyen akrabalarına ateş açmıştı. Silahlı saldırıda Abdülrezzak Yıldız, Şeyhmus Yıldız ve İdris Yıldız can vermişti.

ARABASINDA 6 KURŞUN SIKTI

İşte bu olayın yankıları Almanya’da patladı. Öldürülenlerin ailesinden İzzettin Yıldız, Bad Kreuznach Kasabası’ndan, Wetzler Kenti’ne başka bir cenaze nedeniyle başsağlığına gelen 39 yaşındaki Hasan Yıldız’ı kurşun yağmuruna tuttu. Sokakta park için arabasında bulunan Hasan Yıldız’a altı kurşun sıkan İzzettin Yıldız, daha sonra aracına binerek kaçtı. Katil zanlısı ve ölenin de Türk vatandaşı olduğu açıklandı.

İzzettin Yıldız (27) elindi silahla cinayetten sonra böyle kaçtı. Polis, bu fotoğrafı dağıtarak yardım istedi. Katil zanlısı Yıldız’ın, Türkiye’ye kaçmış olabileceği sanılıyor.


'TÜRKİYE’YE KAÇTI' İDDİASI VE ÖDÜL

Polis silahlı katil zanlısının kamera görüntüsünü paylaştı ve yerini bildirenlere de 5000 Euro verileceğini duyurdu. Pazar akşamı saat 19.00 sıralarında işlenen cinayetin ardından inceleme başlatan polis, İzzettin Yıldız’ın şu ana kadar izini bulamadı. Katil zanlısının Türkiye’ye kaçtığı sanılıyor. Bu nedenle, interpol aracılığıyla Türkiye ile de bağlantıya geçildiği öğrenildi.