Merakla beklenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) tercih sonuçları açıklandı. 2019 TUS sınavı 24 Şubat'ta gerçekleşti. Sonuçlar ise 21 Mart'ta açıklandı. Adaylar 5-12 Nisan tarihleri arasında tercihlerini yaptılar. Peki, TUS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? Ek yerleştirmeler ne zaman? İşte 2019 TUS yerleştirme sonuçları ile ilgili merak edilenler...

TUS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

2019 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklanmış olup adaylar yerleştirme sonuçlarına 26 Nisan 2019 tarihinde saat 12:00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

2019 TUS SONUÇLARINI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

TUS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN

Bu yerleştirmeden boş kontenjan kalması durumunda ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirme tarihleri ÖSYM'nin internet adresinden ayrıca duyurulacaktır. Ek yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacak.

EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR

Ek yerleştirme, 2019-TUS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 20.00 TL'dir.Ücret, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM'den ödeme yapılmamalıdır.Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59'a kadar yatıracaklardır. Bu ücreti yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.