Amazon şirketi, ABD Başkanı Donald Trump’ı, Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından Microsoft'a verilen 10 milyar dolarlık ihalede "uygunsuz baskı" yapmakla suçladı.

[old_news_related_template title="Amazon, Türkiye'de organik büyümeye odaklanıyor" desc="Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, Türkiye'de birinci yılını dolduran Amazon'un burada uzun vadeli bir yatırım yaptığını belirterek, organik büyümeye odaklandıklarını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/20/iecrop/shutterstock_655556107_16_9_1574256597.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/amazon-turkiyede-organik-buyumeye-odaklaniyor-5462662/"]

Amazon, ABD Federal Mahkemesine verdiği dilekçede, Trump’ın Washington Post’un sahibi Jeff Bezos’a zarar vermek ve şirketin ihale teklifini baltalamak için kamuoyunda açık ve gizli saldırılarda bulunduğunu öne sürdü.

Dilekçede, "Soru, ABD Başkanının Savunma Bakanlığı bütçesini kişisel ve siyasi amaçlarını sürdürmek için kullanmasına izin verilip verilmemesidir." ifadesine yer verildi.

[old_news_related_template title="Perakende devi Amazon'dan Pentagon'a suçlama!" desc="İnternet satış sitesi Amazon, dev yazılım şirketi Microsoft’a karşı kaybettiği 10 milyar dolarlık ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ihalesiyle ilgili itirazda bulunacağını açıkladı. Amazon, ihale sürecine siyasetin karışmış olabileceğini ifade etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/15/iecrop/amazon_16_9_1573852467.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/perakende-devi-amazondan-pentagona-suclama-5454107/"]

Dilekçede ayrıca, Microsoft’a verilen 10 milyar dolarlık ihalenin tekrar gözden geçirilmesi çağrısı yapıldı.

Pentagon Sözcüsü Elissa Smith ise Amazon’un iddialarıyla ilgili yorum yapmayacağını ancak ihaleyi kazanan şirketin dışarıdan herhangi bir etki altında kalınmadan uzman ekipler tarafından seçildiğini belirtti.

İHALEYİ MICROSOFT KAZANMIŞTI

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Savunma Altyapısı Müşterek Girişimi (JEDI) olarak bilinen 10 milyar dolarlık "bulut" ihalesini ekimde yazılım devi Microsoft şirketi kazanmıştı.

[old_news_related_template title="Facebook ve Amazon'dan milyon dolarlık proje! Deepfake videoları ortaya çıkarılacak" desc="Son dönemde hackerlar ve kötü niyetli kişiler, yapay zeka kullanarak sosyal medyada paylaşılan fotoğrafları kullanarak, herkesin yüzünü uygunsuz videolara ekleyebildiği Deepfake'ten birçok kişi etkilendi. Kötü niyetli kişilerin elinde iftira makinesine dönüşen yazılım, ünlülerin gündemini de meşgul etmişti. Amazon, Facebook, New York Times, MIT ve Oxford Üniversitesi Deepfake kullanılan videoları tespit etmek için kolları sıvadı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/22/iecrop/deepfake2_16_9_1571727768.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/teknoloji/facebook-ve-amazondan-milyon-dolarlik-proje-deepfake-videolari-ortaya-cikarilacak-5403841/"]

İhalede adı öne çıkan şirketlerden internet alışveriş devi Amazon, ihalenin taraflı ve hatalarla dolu bir değerlendirmeyle Microsoft'a verildiği gerekçesiyle mahkemeye başvuracağını belirtmişti.

Bakanlığın gizli bilgilerini de içeren tüm verilerinin kurulacak buluta taşınmasını da içeren proje 10 yılda tamamlanacak. AA