Google, Türkiye'de hakkında açılan çoğu davada, Türkiye'de şirket merkezi bulunmadığını ve dolayısıyla davalara taraf olmadığını belirterek davaların yurt dışı merkezli Google Inc'e yönlendirilmesini istiyor.

Avukat Kadir Kurtuluş ise bir telif davası sonucu Google'ın Türkiye'deki şirketi Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti'nin de taraf olarak gösterildiğini söyledi. Kurtuluş'a göre böylece Google'a açılan davalar için bir emsal oluşturuldu ve şirketin buradaki varlığı hukuki olarak kabul edildi. Bundan böyle Google'a karşı yasal bir girişimde bulunmak isteyenlerin Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti'ye muhatap alabilecekleri belirtiliyor.

GOOGLE: KONU YARGIDA, YORUM YOK


Konu hakkında sozcu.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Google genel merkezi yorum yapmayacağını açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, "Yasal konularla ilgili mahkeme salonu dışında yorum yapamayız" ifadesi kullanıldı.

'KÖTÜ KEDİ ŞERAFETTİN İÇİN 100 BİN TL'


‘Kötü Kedi Şerafettin 2’nin internetteki korsan görüntülerinin kaldırılması için Google’a başvuran filmin yapımcıları, ret yanıtı alınca avukatları aracılığıyla yaklaşık 3 yıl önce 100 bin TL’lik tazminat davası açtı.