Dubai merkezli girişim sermayesi Wamda Capital ve Goldman Sachs'tan oluşan konsorsiyum, muhafazakar giyim alanında faaliyet gösteren e-ticaret platformu modanisa.com'un, azınlık hissesini satın almak üzere Rekabet Kurumu'na başvurdu.

Modanisa.com'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin çoğunluk hissesi ve yönetimdeki söz hakkının Türk ortaklarda kalacağı ifade edildi.

Açıklamada işlem büyüklüğü ise yer almadı.

"DAHA FAZLA ÜRETİCİYİ DÜNYA İLE BULUŞTURACAĞIZ"


Yeni yatırımla dünya markası olma yolunda önemli adımlar atacaklarına işaret eden Modanisa Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe, “Bir yandan e-ticaret ve lojistik altyapımızı güçlendirirken diğer yandan Türkiye’den daha fazla üretici ve markayı dünya ile buluşturma imkanına kavuşacağız” şeklinde konuştu.

"BU KARARI VERDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ"


Konsorsiyum üyesi, Wamda Capital yönetici ortaklarından Khaled Talhouni, dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer alan Türkiye’nin ekonomik potansiyelinin yatırım kararını almada etkili olduğunu söyledi. Talhouni, “Goldman Sachs ile birlikte bu yatırım kararını verdiğimiz için çok mutluyuz. Biz Modanisa’nın işine ilk yatırımı yapan ortaklardan biriyiz. Bu seferki yatırımımız, işini bölgemizin ötesinde, dünyaya açmış bir ekibin başarısına duyduğumuz inancın sonucunda gerçekleşiyor. Bu yatırım, Modanisa’nın işini büyütmeye devam ederek modest giyim konusunda dünyanın bir numaralı ismi olma hedefi için bir destektir” şeklinde konuştu.

[custom_content title="2011 YILINDA KURULDU" desc="2011 yılında İstanbul'da kurulan Modanisa'nın 130 ülkeden müşterisi bulunuyor. 500 markanın satışını yapan Modanisa'da ürün çeşitliliği ise 70 bin. "]

REUTERS-sozcu.com.tr