Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobilin 27 Aralık günü Gebze'de tanıtılacağını söyledi. Yerli otomobilin gösterimi beklenenden uzun zaman aldı. Hatta bu yüzden otomobili üretecek ortak girişim grubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerini de almıştı.

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli otomobil için ''27 Aralık Cuma günü Gebze’de düşünüyoruz. Hayırlısı bakalım" açıklaması ardından yerli otomobilin örtülü fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

2011'den beri gündemde olan yerli oto için süreç, 2017'de hız kazandı. Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding 2017'de Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü, imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobilin örtülü fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.


Projedeki firmanın yanı sıra TOBB da şirkete ortak oldu. Gebze'de 6 ortaklı projede imzalar atılarak, 31 Mayıs 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) ismiyle projeyi gerçekleştirecek şirket kuruldu. TOGG, CEO'luğuna Haziran 2018'de Mehmet Gürcan Karakaş getirildi ve faaliyetler Gebze'deki Bilişim Vadisi'ne taşındı.

TOGG üyeleri Bakan Varank ile birlikte fotoğraf çekildi. (Soldan sağa; BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, BMC Yönetim Kurulu Üyesi Talip Öztürk, TOGG Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akça, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan