Hadi ipucu sorusu belli oldu. Hergün takipçilerine para ödülü kazandıran Hadi bilgi yarışması bu akşam çizgi film gecesi ile karşımıza çıkacak. Hadi ipucu sorusu olarak "Pepee'nin arkadaşı Şila'yı tanıyor musun?" sorusunu sordu. İşte saat 20:30'da başlayacak 20 bin lira ödüllü Hadi ipucu sorusu ve cevabı...

PEPEE'NİN ARKADAŞI ŞİLA

Pepee, bir Türk çizgi dizisi ve dizinin kahramanı olan çizgi karakterin adıdır. Pepee okul öncesi yaş grubu için, özel olarak tasarlanmış, Türkiye' nin ilk çizgi film projesidir. 2008 yılında ilk yapımına başlanan senedir Türkiye'nin en çok izlenen çocuk kanalı TRT Çocuk'ta yayınlanmakta ve tüm yeni bölüm yayınları reyting rekorları kırmaktadır.

Pepee, Eskişehir’de Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu tarafından hazırlanmakta ve 3-6 yaş grubunu hedefleyen bir yapım. TRT Çocuk kanalında yayınlanmaktadır. Senaryosu; oyuncu Ayşe Şule Bilgiç’e, müzikleri anadolu rock şarkıcısı Kıraç’a aittir.
Pepee karakteri, konuşma zorluğu çeken 4 yaşında bir erkek çocuktur ve karakterin ismi Anadolu’da konuşma zorluğu çeken insanlara takılan “pepe” sözünden gelir. Pepee, çizgi film ilerleyen bölümlerinde konuşma güçlüğünü aşar ve düzgün konuşmaya başlar.Ayrıca çizgi filmde kardeşini çok sever.

Çizgi filmin diğer kahramanları arasında Pepee’nin annesi, babası, dedesi, ninesi, kız kardeşi Bebe, arkadaşları Zulu, Maymuş, Zuku ve Şila adında bir kuzeni vardır.

KARAKTERLER

Pepee : Akıllı,tatlı ve haylaz bir çocuk.
Şuşu : Dizide görünmeyen, olayları anlatan ve karakterlerle konuşan kişidir.
Şila : Pepee'nin en yakın arkadaşı ve kuzeni.
Zulu : Pepee'nin en yakın arkadaşı. Pepee ve Şila onunla birçok şey öğreniyor ve yöresel dansları oynuyor.
Maymuş : Pepee'nin maymun arkadaşı.
Bebe : Pepee'nin küçük kız kardeşi.
Annee : Pepee ve Bebe'nin annesi.
Babaa : Pepee ve Bebe'nin babası.
Dede : Pepee , Bebe , Şila , Eke'nin dedesi.
Nine : Pepee , Bebe , Şila , Eke'nin ninesi.
Köpüş : Pepee'nin köpeği.
Kaliş : Resmi çizen kalemin adı
Eke : Şila'nın küçük erkek kardeşi
Teyze : Şila ve Eke'nin annesi , Pepee ve Bebe'nin teyzesi.Annee'nin Kızkardeşi
Enişte : Şila ve Eke'nin babası , Pepee ve Bebe'nin eniştesi