İstanbul Emniyeti’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ilk operasyon 20 Nisan’da Bakırköy ve Küçükçekmece’de düzenledi.
Hollanda’dan uyuşturucu getirildiği bilgisi alan ekipler, teknik ve fiziki takip çalışmasının ardından eş zamanlı baskın düzenlendi. Polisler, 3 şüpheliyi gözaltına alırken aramalarda 550 bin adet Ecstasy hap ele geçirildi.


HAYVAN YEMLERİ ARASINA SAKLANMIŞ


Diğer operasyon ise Eyüpsultan’da gerçekleştirildi. Narkotik birimleri, Arnavutluk’tan uyuşturucu getirmeyi planlayan bir şebekeyi tespit etti. Bunun üzerine teknik ve fiziki takip başlatıldı. Şebekeyi 20 gün takip eden ekipler, zehir tacirlerinin bir kamyonla getirdiği uyuşturucuları Eyüpsultan’daki bir depoya götürdüğünü belirledi. Bunu üzerine depoya baskın yapıldı. Hayvan yemleri arasında 100 çuval Skunk (Hibrit esrar) ele geçirildi. Operasyonda Arnavutluk uyruklu 4 şüpheli yakalandı.

[old_news_related_template title="İstanbul'da operasyon, zehirli mermiler ele geçirildi" desc="İstanbul Polisi’nin çökerttiği “Çingene Ümit” lakaplı Ümit Y. suç örgütünün karıştığı 4 cinayetle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Çetenin “Ağabeyimi Ümit Y. öldürttü” diyen Barış Korkmaz’ı katlettiği de ortaya çıktı. Şüphelilerin adresinde ucuna zehir sürülmüş çok sayıda mermi ele geçirildiği öğrenildi. Cinayetlerle ilgili güvenlik kamera kayıtları dikkat çekerken, gözaltına alınan 52 şüpheli asliye ceza mahkemesine gönderildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/29/iecrop/resim1_8172809_16_9_1556531924.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cingene-umit-cetesine-yapilan-operasyonda-zehirli-mermiler-ele-gecirildi-4604368/"]


7 KİŞİ TUTUKLANDI


Her iki operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun 44 milyon lira değerinde olduğu belirtilirken Gözaltına alınan 7 kişi işlemlerin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.