Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Dernek Başkanı Afganistan uyruklu Türk vatandaşı Abdulsabur Endican’ın 62 yaşındaki kardeşi Abdulsamih Endican Fatih’te sahibi olduğu otelde kalıyordu. Uzun süre kendisinden haber alamayan otel çalışanları Abdulsamih Endican’ın odasına girince acı manzarayla karşılaştı. Elleri ve ayakları bağlı bir şekilde hareketsiz yattığını gören çalışanlar hemen sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Boğularak öldürüldüğü değerlendirilen Endican’ın cansız bedeni incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, Asayiş Şube Cinayet Büro ekipleri ilgili soruşturma başlattı.


[old_news_related_template title="İstanbul'un göbeğinde vahşet" desc="İstanbul Mecidiyeköy'de gürültü yaptıkları gerekçesiyle oda arkadaşı oldukları vatandaşları bir kişiyi döverek ölümüne yol açan, kız arkadaşını da feci şekilde döven Moğolistan uyruklu 6 kişi polis tarafından yakalandı. Dövülmesinin ardından evden kovulan Bolbaatar Tserennamıd'in (44) yaralı olarak iki gün dolaştığı, sınır dışı edilmek korkusuyla doktora gitmeyince de beyin kanaması sonucu öldüğü öğrenildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/24/iecrop/cinayet_16_9_1563973079.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/istanbulun-gobeginde-vahset-5247606/"]

ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI


Soruşturma kapsamında çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, bir şüphelinin kimliğini belirleyerek takip başlattı. Sürdürülen takipler sonucu bir şüpheli gözaltına alındı.



İSTANBUL EMNİYETİ: CİNAYET SİYASİ DEĞİL


Abdulsamih Endican, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Dernek Başkanı Abdulsabur Endican’ın kardeşi İYİ Parti Grup Başkanvekili Ahat Andican’ın da akrabası olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü devam ederken, polis olayın siyasi olmadığını belirtti.