Beykoz Kanlıca’da bulunan yalısında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yaptığı iddiasıyla, Reza Zarrab’ın 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava görüldü.  Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mahkeme hakimi, hakkında yakalama kararı bulunan Zarrab'ın hâlâ yakalanamadığını hatırlattı.

AVUKATI YAKALAMA KARARININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

Reza Zarrab’ın baro tarafından görevlendirilen avukatı ise “Müvekkilim dinlendikten sonra savunma yapacağız” diyerek, yakalama kararının kaldırılmasını istedi. Mahkeme hakimi ise bu talebi reddetti.

ZARRAB'IN İKAMET ADRESİ ABD'DEKİ FDC MİAMİ HAPİSHANESİ!

Hakim, Zarrab'ın adresinin tespit edilmesi için de ilgili bakanlıklara ve ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğuna yazılı talep gönderilmesine karar verdi.

ABD'deki Halkbank davasında 'itirafçı' olan ve bulunduğu cezaevinden tahliye edilen Zarrab'ın şuan nerede olduğu bilinmiyor.


SON ADRESİ MİAMİ HAPİSHANESİ

Mahkemenin kararında; davanın önceki duruşmalarında, Zarrab'ın ikamet adresi olarak ABD'deki FDC Miami hapishanesi görüldüğü gözlendi. Mahkemenin, Miami eyaletine "Yalı davası ile ilgili, Reza Zarrab'ın ifadesinin alınması için talepte bulunduğu" da ortaya çıktı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Yalı davasında mahkeme, son sözünü söylemek için yazılı başvuruda bulunduğu Dışişleri ve Adalet Bakanlığı ile ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğundan gelen yanıtı bekleyecek.

NE OLMUŞTU?

Sözcü, 31 Mayıs 2015'de manşetine taşıdığı özel haberinde; Reza Zarrab'ın 2011 yılında 40 milyon dolara aldığı ve çivi bile çakılması yasak olan Kanlıca'daki tarihi yalıya kaçak kat çıktığını, asansör yaptırdığını ortaya çıkarmıştı. Zarrab'ın bu yalıyı eşi şarkıcı Ebru Gündeş'e hediye ettiği de öğrenilmişti. Sözcü'nün haberi sonrası konu yargıya taşınmış, bu süreçte Ebru Gündeş Kanlıca'daki bu yalıyı eşi Zarrab'a iade etmişti.
Bu süreçte Halkbank davası kapsamında ABD'de tutuklanan ve daha sonra 'itirafçı' olan Reza Zarrab ise sırra kadem bastı.