Pakette öne çıkanlar avukatlara yeşil pasaport hakkı, yargılamaların hızlandırılması ile gazeteci ve akademisyenlerin yargılandığı terörle mücadele ve ceza kanunu maddelerinde değişiklik yer alıyor. İlk sızan bilgilere göre AKP’nin MHP’ye sunduğu yargı paketi 38 maddeden oluşuyor. Pakette, toplam 5 kanunda değişiklik öngörülüyor.

[old_news_related_template title="Son dakika... AKP yargı paketi için tarih verdi" desc="AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, yargı reformu paketi için 'Eylül ayında çalışacağız. Ekim ayında Meclis gündemine taşıyacağız. Muhalefet partileri ile de müzakere edeceğiz. Meclis'in ilk gündem maddesi yargı paketi olacak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/17/iecrop/basliksiz-1-1_16_9_1568732508.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-akp-yargi-paketi-icin-tarih-verdi-5338724/"]

Paketle birlikte avukatlık sınavında değişiklik yapılacak ve avukatlık mesleğinde 15 yılını doldurmuş olanlara yeşil pasaport hakkı verilecek.  Pakette, arabuluculuk kapsamının genişletilmesine ilişkin maddeler de yer alıyor.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSU DA VAR

Pakette, ifade özgürlüğünü genişleten maddeler de yer alıyor. Sızan bilgilere göre, “sınırlarını aşmayan veya eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları” suç olmaktan çıkarılıyor. Bu çerçevede terör propagandası suçunun düzenlendiği ikinci fıkraya “hukuka uygunluk” nedeni ekleniyor. Pakette, terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin kimliklerini açıklayanlar için de 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası getiriliyor.