İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki İBB binasında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İmamoğlu, Bayrampaşa 15 Temmuz Şehitler Otogarı’na ait otoparkın 5 yıllığına İSPARK’a devredilmesine ilişkin mahkeme tarafından verilen ihtiyati tedbir kararının başvuruları üzerine 6 Ağustos tarihi itibari ile kaldırıldığını açıkladı. Otogarın işletilmesine ilişkin 25 yıllık sözleşmesi geçtiğimiz mayıs ayında dolan Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş ile Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği tarafından İBB Başkanlığı’na 30 Nisan 2019 tarihinde açılan “sözleşmenin uyarlanması” davasında 5 Ağustos günü önemli bir ara karar çıkmıştı.



Mahkeme, bu dava sonuçlanana kadar otoparkın devri de dahil tahliye, olası yıkım ve benzeri tüm kararların engellenmesi yönünde ihtiyati tedbir uygulanmasına karar vermişti.

Tedbir kararı kaldırıldı.


ŞAŞIRDIM VE ÜZÜLDÜM

Mahkeme kararını değerlendiren İmamoğlu, mahkeme kararına şaşırdığını ve üzüldüğünü söyleyerek “Ancak bugün arkadaşlarımızın, hukuk birimimizin girişimi ile bu yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi. Önümüzde bir engel yok. Perşembe saat 16.00 itibari ile kaymakamlığın verdiği saat bu olduğu için 16.00 itibari ile tüm birimlerimizle Bayrampaşa’da olacağız. Güvenlik şirketimizle, İSTAÇ ile… Temizliğine kadar bütünüyle orada olacağız. Zabıtamızla.. .Hızlıca verilmeyen tüm hizmetlerin de verilmesi konusunda tedbirler alacağız. Lavabosundan, tuvaletine her alanıyla aydınlatmasına varıncaya kadar da ilgileneceğiz. Bu süreç bizim için değerli çünkü yarınlara hazırlayabilmemiz adına önce oradaki tehdit edici durumları ortadan kaldırmamız lazım” dedi. İBB’ye ait olan bir mülkiyette süresi dolmuş bir ortamda gerekli tedbirleri almak konusunda ısrarlı olduklarını belirten İmamoğlu “Bu konuda sayın valimizle de sık istişare halindeyim. Kendilerinin katkısı ve desteği ile o gün bize emniyet birimleri ve ilgili kurum ve kuruluşlar da eşlik edecekler. İnşallah perşembe 16.00 itibari ile ki daha öne çekme ihtimalini de açıkçası yakalamak isteriz. Çünkü bir an önce oradaki hizmeti düzgün verilmesi çabası içindeyiz” diye konuştu.