İstanbul'da yaşayan öğrenciler yarıyıl tatilinin de yaklaşmasının etkisiyle kar yüzünden okullar tatil edilir mi merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre yarın kar yağışının etkili olması bekleniyor. Okulların tatil olup olmaması ise henüz gündemde değil açıklama yapılır yapılmaz haberimizde olacak.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Sakarya ve Kocaeli’nin (Kartepe ve Başikele) yüksek kesimlerinde yer yer yoğun (20 santimetre üzeri) kar yağışı bekleniyor. Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışıyla birlikte ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

istanbul

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Tekirdağ çevreleri ile bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.