Ankara Batıkent’te bulunan Turgut Özal Mahallesi’ndeki bir parkta bulunan 16 sokak köpeği zehirlenerek öldürüldü. Vatandaşların büyük tepki gösterdiği olay sonrası yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcısı, serbest bırakma kararına itiraz etti. Ancak köpekleri öldüren Levent Ö., Musa D. ve Aydın G., adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatı doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi, savcılığa başvuru yaparak soruşturmaya müdahil olmayı talep etti.

DAVANIN TAKİPÇİSİ


Büyükşehir Belediyesi “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatı doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bu soruşturmaya Belediyemiz tarafından müdahil olmak üzere başvuru yapılmıştır. Yaşanan bu elim ve insanlık dışı fiiller nedeniyle mevzuatın idaremize vermiş olduğu görev ve yetkiler çerçevesinde; gerek 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa muhalefet gerekse Türk Ceza Kanunu kapsamında şüphelilerin cezalandırılması için yürütülen soruşturmanın ve açılacak davanın takipçisi olacağız” açıklaması yaptı.