Yeni Edge, Ford’un en teknolojik SUV’u olma unvanıyla birlikte, daha güçlü ve geliştirilmiş bir performans sunuyor. Otomobil, daha geniş ön ızgara, yeni tasarımı ile Dinamik LED Ön Farlar ile LED gündüz farları, yeni stop lambaları ve yeniden tasarlanan ön ve arka gövde ile daha güçlü ve dinamik bir görünümü beraberinde getiriyor.



20 inç alaşım jantlar, krom tavan rayları, karartılmış arka camlar, arka rüzgarlık, panoramik cam tavan modern ve şık görünümü destekliyor.



İç mekan tasarımındaki sadelik ilk etapta dikkat çekiyor. Ancak iyice yaklaştıkça kullanılan kaliteli malzemelerin ne kadar özenle seçildiğini fark ediyorsunuz. Döner vites konsolu ve geleneksel el freninin yerini alan elektrikli park freni yeniden yorumlanan vites konsolu bölgesinin daha ferah olmasını sağlarken, bu bölümün sağ tarafında iki adet bardaklık bulunuyor. Sürücü kol dayama bölmesinin altı, ön konsolun üstündeki kapaklı olmak üzere farklı noktalarda geniş kullanım çeşitliliği sağlayan saklama alanları kullanım ergonomisini destekliyor.



Kişiselleştirilebilir dijital gösterge paneli, ısıtmalı ve soğutmalı ön koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar ve direksiyon açılabilir panoramik cam tavan, uyumlu akıllı telefonlar için kablosuz şarj ünitesi ve dijital ses işlemcili 12 adet yüksek performanslı hoparlöre sahip 1.000 Watt'lık gelişmiş B&O ses sistemi keyifli yolculukları beraberinde getiriyor.



Yeni Ford Edge, Dur&Kalk ve Şerit Hizalama özelliklerine sahip Adaptif Hız Kontrol Sistemi, İkincil Çarpışma Freni ve Acil Durum Manevra Destek sistemi de dahil olmak üzere kamera ve sensör destekli sürüş destek teknolojileri ile yola çıkıyor. Yine kamera, sensor ve ultrasonik sensörlerle çalışan Dinamik LED Ön Far Sistemi, Yansıma Önleyici Uzun Far Asisitanı ile geliştirilip, Adaptif Hız Kontrol Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Çarpışma Önleme Yardımcısı gibi sürüş destek sistemleri sürüş güvenliğine katkı sağlıyor. Dikey ve paralel park özelliklerine sahip Gelişmiş Otomatik Park Sistemi paralel park çıkış yardımıyla park etmeyi ve manevraları kolaylaştırıyor.



Yenilenen Ford Edge, Apple CarPlay uyumlu Ford SYNC 3 multimedya sistemi sürücünün; sesli komut ve 8 inç renkli dokunmatik ekran üzerinden, sisteme bağlı akıllı telefonlarını, müzik sistemini ve navigasyonu yönetmesine olanak tanırken uygun özelliğe sahip akıllı telefonlar için kablosuz şarj özelliği sunuluyor.



Edge'nin motor kaputunu açtığınızda ise karşınıza 2 litrelik EcoBlue dizel motor çıkıyor. Bi-turbo beslemeli olan nu motor 238 beygir güç ve 500 Nm tork üretiyor. Sürekli dört çeker olan Edge'nin yeni WLTP testlerine göre 100 km'de kullanıcısına sunduğu ortalama tüketim verisi 7.2 lt olarak belirtilmiş. CO2 salımı ise 187 g/km...