Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan corona virüsü salgını nedeniyle vaka sayısı her geçen gün artıyor.

Gürcistan hükümeti tarafından corona virüsü salgını hakkında bilgi verilmesi amacıyla kurulan resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, ülkede corona virüsü teşhisi konan kişi sayısının 103'e ulaştığı aktarıldı.

Hükümet, 5 bin 114 kişinin de virüs şüphesiyle karantina altında olduğunu duyururken, 263 kişinin doktor gözetiminde tutulduğunu, 20 kişinin ise taburcu edildiğini bildirdi.

Gürcistan hükümeti corona virüsü salgını ile mücadele kapsamında bugün itibariyle ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.(İHA)

[old_news_related_template title="İlber Ortaylı'dan corona virüsü açıklaması: Avrupa Birliği bitecek!" desc="Tarihçi İlber Ortaylı, corona virüsüyle mücadele eden sağlık çalışanlarına hitap etti. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar için 'Doğrudan doğruya tımarhanelere kapatılmaları için bir kampanya açmak istiyorum' diyen Ortaylı, yeni tip corona virüsü salgınının ardından dünyanın değişeceğini söyledi. Ortaylı, 'Sevgili doktorlarımız artık Amerika’ya İngiltere’ye kapak atmak isteyenler olursa 2-3 kere falan düşünecekler bunlar çok önemli şeyler. Avrupa Birliği bitecek' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/30/iecrop/ilber-ortayli-iha-1_16_9_1585590831.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ilber-ortaylidan-corona-virusu-aciklamasi-avrupa-birligi-bitecek-5713963/"]