Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Balkan Ülkeleri Özel Kuvvetler Tatbikatı ile ilgili açıklama yaptı.

Tatbikata Yunanistan'ın da katıldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Balkan Ülkeleri Özel Kuvvetler Tatbikatı Türkiye, Romanya, Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’dan Özel Kuvvet unsurlarının katılımıyla 14-25 Eylül 2020 tarihleri arasında Romanya’da icra edilmektedir.

* Tatbikatın maksadı; Balkan ülkelerinin Özel Kuvvetleri arasında dostluk, iş birliği ve koordinasyonu geliştirmek, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, birlikte harekât icra edebilme kabiliyetlerini geliştirmektir.

* Romanya Özel Kuvvetler Komutanlığı ev sahipliğinde icra edilmekte olan tatbikata Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığından; 1 özel kuvvet timi, 1 karargâh personeli olmak üzere toplam 12 personel ile katılım sağlanmaktadır.



[old_news_related_template title="Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye tehdit gibi uyarı: Sonuçlarına katlanırlar" desc="Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'yle ilgili açıklamalarında orta yolu bulmakta zorlanıyor. Bir gün diyalog çağrısı yapan Miçotakis, ertesi gün tehditler savuruyor. Türkiye'nin son ilan ettiği NAVTEX'ten rahatsız olan Miçotakis, 'Ya Avrupa'yla yapıcı bir şekilde ilişki kuracaklar ya da yasa dışı faaliyetlerine devam edip bunun sonuçlarına katlanacaklar' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/17/iecrop/micotakis-reuters-2_16_9_1600323436.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/yunanistan-basbakani-micotakisten-turkiyeye-tehdit-gibi-uyari-sonuclarina-katlanirlar-6041664/"]