Son yılların en korkutucu sağlık krizini yaşayan Avrupa'da corona virüsü etkisini azalttı... Dünya çapında 4.7 milyondan fazla Covid-10 vakasının 1.6 milyonundan fazlasının yaşandığı Avrupa'da açıklanan güncel corona virüsü verileri bilim ve sağlık dünyasına umut verdi.

Salgının en çok etkilediği ülkelerin başında gelen İtalya'da yasakların gevşetilmesiyle birlikte halk parklara ve kamusal alanlara çıktı.


9 MART'TAN BERİ EN DÜŞÜK SEVİYE
İtalya, dün akşam saatlerinde corona virüsüne bağlı 145 ölüm yaşandığını açıkladı. Bu sayı 9 Mart'tan beri ülkenin gördüğü en düşük veri olarak  kayıtlara geçti.

Öte yandan ülke genelinde iki ayı aşkın bir süredir devam eden sokağa çıkma yasağı ve işletmelerin kapalı kalması da bugün sona eriyor. İtalya'da alınan önlemlerle birlikte bugün normale dönüş başlıyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte Yunanistan'da halk plaj ve sahillere akın etti.


İLK KEZ 100'ÜN ALTINA İNDİ
İtalya ile birlikte Avrupa'da salgının merkez üslerinden biri haline gelen İspanya'da da dün açıklanan verilerle birlikte Covid-19'a bağlı sebeplerle meydana gelen ölüm sayısı ilk kez 100'ün altına indi. İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İspanya'da son 24 saat içerisinde 87 insan yaşamını yitirdi.

BBC'nin hazırladığı grafikte Covid-19'dan en çok etkilenen ülkelerin vaka grafiğindeki düşüş dikkat çekiyor.


Öte yandan İspanya'da da bugünden itibaren yasak ve kısıtlamalar kademeli olarak kaldırıldı. Salgının en çok etkilediği başkent Madrid ve turizm merkezi Barcelona haricindeki yasaklar kaldırılırken, 10 kişiye kadar toplanmaya izin verildiği açıklandı.

İNGİLTERE'DE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR
Önce kraliyet ailesini daha sonra başbakan Boris Johnson'ı hasta eden corona virüsünün Birleşik Krallık'taki seyri de düşüş yönünde... Salgının en çok etkilediği bölgelerin başında gelen Birleşik Krallık'ta dün açıklanan verilere göre 24 Mart'tan beri en düşük ölüm sayısı açıklandı.

Açıklanan resmi verilere göre ülke genelinde son 24 saat içerisinde 170 insan yaşamını yitirdi.