Yerel medyada askerin, kışladan silah ve mühimmat çaldığı ve burada 3 kişiyi öldürdüğü, ardından da firar ettiğinin bilgisi yer aldı.

Bir komutan ile iki askeri öldüren ve adının Jakrapanth Thomma olduğu iddia edilen saldırgan, el koyduğu askeri araçla kaçarak bir alışveriş merkezine girdi. Burada sivillere ateş açan asker, aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda kişinin ölümüne yol açtı.

Saldırıda ölü sayısının 20'ye yaralı sayısının da 31'e yükseldiği belirtilirken yaralıların yakın bölgelerde bulunan 6 farklı tıp merkezine kaldırıldıkları bildirildi.

Alışveriş merkezine zemin kattan giren polis, ilk etapta en alt katı tahliye ederek zemin katı kontrol altına aldıklarını açıkladı.

Tayland Özel Kuvvetleri ise alışveriş merkezinin 4 katını da incelediklerini ancak saldırganı bulamadıklarını belirtti.

Alışveriş merkezinin büyüklüğünden dolayı saldırganın saklanabileceği çok yerin olduğu aktarıldı.

Saldırganın Jakrapanth Thomma olduğu iddia ediliyor.


Alışveriş merkezindeki müşterileri rehin aldığı düşünülen Thomma, saldırı anını Facebook'tan canlı yayınladı. Yerel saatle 19.20'de bir de 'selfie' paylaşan saldırgan, tüfek tutarken görüldüğü fotoğrafın altına 'Çok yorgunum' yazdı.

Thomma'nın saldırı anında yaptığı paylaşım.


Sosyal medya devi kısa süre sonra paylaşımları kaldırırken hesabı da kapattı.

"GÖRÜNÜŞE GÖRE DELİRDİ"

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kongcheep Tantrawanit ise “Bunu neden yaptığını bilmiyoruz. Görünüşe göre delirdi" ifadelerini kullandı.