Amerika Birleşik Devletleri tarihinde azil süreci Senato'ya giden üçüncü ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı... Senato'da Trump'ın yargılanacağı süreçte "savcı" görevini üstlenecek Temsilciler Meclisi üyeleri açıklandı.

[old_news_related_template title="Dünyanın gözü Washington'da: Trump'a azil oy çokluğuyla kabul edildi" desc="ABD Başkanı Donald Trump hakkında Temsilciler Meclisi'nde yapılan azil soruşturması oylamaları sonuçlandı. Soruşturmaya ait iki madde de oy çokluğu ile kabul edilirken Trump, ABD'de azil soruşturması Senato'ya giden üçüncü başkan oldu. Trump Michigan'da katıldığı mitingde, 'Çok da görevden alınmış gibi durmuyor değil mi' diyerek seçmene seslendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/19/iecrop/trump-reuters_16_9_1576729208.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-dunyanin-gozu-washingtonda-trumpa-azil-oy-cokluguyla-kabul-edildi-5517886/"]

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Demokrat Adam Schiff ile Demokrat Jerrold Nadler'ın bu görevi üstleneceğini duyurdu. Pelosi diğer 5 ismi de açıkladı. Pelosi'nin seçtiği "savcılar" arasında Zoe Lofgren, Hakeem Jeffries, Val B. Demings, Jason Crow ve Sylvia Garcia yer alıyor.



AZİL SÜRECİNE GÖTÜREN SÜREÇTE NE OLMUŞTU?
Bu yaz Ukrayna lideri Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, 2020 Başkanlık Seçimi’ndeki en büyük rakibi olması beklenen Joe Biden’a karşı bir “iyilik” beklediğini söyleyerek rakibini itibarsızlaştırmak isteyen ABD Başkanı Donald Trump hakkında Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisi'nde bir oylama yapılmıştı. Oylamada Temsilciler Meclisi, Trump'ın Senato'da "yargılanmasına" karar vermişti.

[old_news_related_template title="Donald Trump'ın azil soruşturmasında yeni gelişme! Senato'ya gönderildi" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın azil soruşturmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD Temsilciler Meclisi, azil soruşturmasına ilişkin 2 maddeyi Senato'ya gönderdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/15/iecrop/trump-reuters_16_9_1579115799.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/donald-trumpin-azil-sorusturmasinda-yeni-gelisme-senatoya-gonderildi-5570235/"]