Bursa'da yaşayan Ezgi Atav 23 yaşında ve yerel bir gazetede çalışıyor. Atav ücretlerin çok düşük olduğunu maddi destek görmeden ise evlenmenin çok zor olduğunu vurguluyor.


Genç gazeteci, "Şu an bekar bir bayan olarak çeyiz düzmek ve evliliğe adım atmak zaten ayrı bir masraf ve bunun için desteklemeler asla yeterli değil, kendi düzenine geçmek ve tüm sorumluluğu üzerine alacak olmak bu şartlar altında beni korkutuyor. İş bulmak zaten başlı başına büyük bir sorun, herkes tecrübe bekleyip kimse tecrübe kazanmamıza olanak sağlamıyor. Aile kurumunun öneminin gençler olarak farkındayız fakat arkanızda bir dağ yoksa yıkılmanız kaçınılmaz oluyor” dedi.

[imza_template desc="Halil ATAŞ" arry="Halil ATAŞ">[/imza_template>

“EVLİLİĞE ÇOK SICAK BAKMIYORUM”


Antalya’da yaşayan 21 yaşındaki Ekin İlhan işsiz ve film yönetmeni olmak istiyor. İlhan aile kurmanın toplum tarafından dayatıldığı görüşünde. Bir insanın evlenmeden de başka bir insanla birlikte yaşayabileceğini ifade eden İlhan,  "Bir insan evlenmeden de bir insanla hayatını yaşayabilir. Artık birçok genç böyle yaşıyor. Ben kendi ilkelerim doğrultusunda yaşamayı tercih ederim. Evlilik bir iş anlaşması yapar gibi oluşturulmuş bir kurum. O yüzden evliliğe çok sıcak bakmıyorum” diyor.

“BENİM DE İŞ KAYGILARIM VAR”




Antalya Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Ozan Şükrü Kayapınar, birçok insan gibi mutlu bir aile, iyi bir kariyer, barış dolu bir dünya arzulayanlardan. Kayapınar geleceğe dair şöyle konuştu: Benim de umudun bu ülke için iyi bir şeyler yapabilmek. Ülkemizde son zamanlarda ki ekonominin geldiği durum işverenin işçi çıkartmasına sebep olurken, diğer yandan da üniversite mezunları başta olma üzere birçok gencin iş bulamamasına sebep oluyor. İşsizlik çok büyük bir boyutta ülkemizde.