İçişleri Bakanlığı'nın 31 ilde ilan ettiği sokağa çıkma yasağının ardından Bursa'da vatandaşlar dün gece sokaklara döküldü. Erzak almak isteyen vatandaşlar dün gece açılan Yıldırım Pazaryeri ve Nilüfer İhsaniye'de sebze-meyve pazarına akın etmişlerdi. Bursalıların adeta talan ettiği pazar tezgahları önünde sosyal mesafe kuralına uyulması güçleşince zabıta ekipleri, yasağa bir saat kala tezgahları kapattırmıştı.

Konuyla ilgili Sözcü'ye konuşan Bursa Pazarcılar Derneği Başkanı Refik Aksu, önceden haber verilmeyen sokağa çıkma yasağının bir anda geliştiğini pazarcı ve hal esnafını zor durumda bıraktığını, zararın büyük olduğunu söyledi.

Bursa Pazarcılar Derneği Başkanı Refik Aksu/Fotoğraf: SÖZCÜ

"PAZARCI, HALCİ, SERACI, ZOR DURUMDA KALDI"


Bursa'nın merkez ilçeleri Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’de 154 pazar noktası olduğunu belirten Aksu, "Sokağa çıkma yasağı da alınabilir saygıyla karşılıyoruz ama bu şekilde olmaz. İki gün önceden bilgi verirsiniz köylüm elindeki ürününü seradan toplamaz. Halci elindeki ürününü temizler. Pazarcı esnafımızda aynı şekilde idrak eder bu zincir işler bugün sebze meyve hallerine yaş sebze meyve yapan komisyoncu arkadaşlarımız domatesini, biberini, patlıcanını, kabağını, salatalığını, çileğini, vb. gibi mallarını nerede muhafaza edecekler. Komisyoncu halci zor durumda kaldı" dedi.