MSB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Fırat’ın doğusunda terör faaliyetleri yürüten eli kanlı PKK/YPG terör örgütü mensuplarınca, Barış Pınarı Bölgesindeki Resulayn yerleşim yerinin 28 km güney doğusundaki unsurlarımıza yönelik olarak; 25 Nisan gecesi iki farklı noktadan eş zamanlı sızma girişiminde bulunulmuştur.

* Sızma faaliyeti öncesinde bölgede konuşlu keşif ve gözetleme vasıtalarımızla 20-25 kadar PKK/YPG’li teröristin saldırı hazırlığında olduğu tespit edilmiş, derhal tüm birlikler alarm durumuna geçirilmiş ve harekat merkezleri bilgilendirilmiştir.

* PKK/YPG’li teröristlerin mevzilerimize doğru sızma girişimine başlamaları üzerine meşru müdafaa kapsamında bölgede konuşlu ateş destek vasıtaları ile söz konusu teröristler ve muhtemel kaçma istikametleri ateş altına alınmıştır.

* İcra edilen isabetli atışlar sonucunda 13 terörist etkisiz hale getirildiği ve 7 terörist yaralandığı tespit edilmiştir.

* Birliklerimizde ve dost unsurlarda zayiat yoktur.

* Bölgedeki barış ve huzurun devamı için keşif, gözetleme ve insani yardım/destek faaliyetlerine aralıksız olarak devam edilmektedir. İHA

[old_news_related_template title="MSB'den 1 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin açıklama!" desc="Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Haftanin'deki Kiri Tepe Üs Bölgesi'ne yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında 12 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/25/iecrop/msb-tsk-dha-1_16_9_1587836541.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-msbden-1-askerin-sehit-oldugu-saldiriya-iliskin-aciklama-5774512/"]