Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplandı.

Başkan Aydoğdu, komisyonda bugüne kadar 40'tan fazla kişiyi dinlediklerini belirterek komisyonunun bitiş tarihinin 26 Ocak'tan 26 Şubat'a kadar uzatılmasına oy birliğiyle karar verildiğini belirtti.

Komisyonda, Giresun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde Teknik Takip ve İşletme Büro Amiri olan ve 1 yıldır Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünün soruşturmasında görev alan Hüseyin Emir dinlendi.

"16.49'DAN SONRA GÖRÜNTÜ YOK, BİZİ ZORA SOKAN BU"

Hüseyin Emir, Rabia Naz'ın olay günü hareketlerini, son görüştüğü kişileri, geçtiği güzergahları, olay günü görev yapan ve müdahale eden polisleri sorguladıklarını belirtti. Emir, olayın gerçekleştiği çevrede bulunan güvenlik kamerası ve Mobese kamerası görüntülerini komisyonda izleterek, şöyle dedi:

* Kamera kayıtlarına göre saat 16.30'da Rabia Naz Vatan okuldan ayrılıyor. Dondurma alıyor ve eczaneye annesinin yanına gidiyor. Arkadaşlarıyla oynaması için annesinden izin istiyor; ama annesi izin vermiyor. Hareket saatlerine bakarsak 16.49'dan  sonra kamera görüntüsü yok.

* Eczaneden eve gidene kadar ne kadar süre geçtiğini, bizzat ölçümlerini yaptım, yürüdüm ne kadar zamanda geçebileceğini gördüm. Eve gidiş için 4 farklı güzergah var. Hızlı, yavaş, sohbet ederek, koşar adım yürüdüm. 7 dakikada evin orada oluyor.

* 16.49'dan sonrasında bir görüntümüz yok, bizi zora sokan bu. Bölgeye gidip tek tek tespit ettik ve Rabia Naz'ın eve giderken Ören yolunu kullanabileceği kanaatine vardık. Kimse bir şey söylemek istemiyor. 'Beni bu olaya bulaştırmayın' diyorlar. 17.01 sıraları Rabia Naz'ın binaya gelişi olduğunu tahmin ediyoruz.