Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Yardımlar Direktörü Michael Ryan, sağlığı korumaya yönelik limon ve zencefilin tüketilebileceği, ama bu ürünlerin corona virüsüne karşı terapötik etkisinin kanıtlanmadığını belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre, Cenevre'de basın toplantısı düzenleyen Ryan, limon ve zencefilin corona virüsüne karşı etkili olup olmadığı sorusuna şöyle yanıt verdi:

* Bizi daha iyi hissettiren her şey, güven veren her şey ve tehlikeli olduğunu düşünmediğiniz her şey kesinlikle sağlık üzerinde olumlu etkiye sahip olabilir.

Ama bu, hastalığa karşı etkili olduğunu söylemekle aynı şey değil. Halihazırda Covid-19’a karşı mücadelede etkinliği kanıtlanan bir tedavi yok.

DSÖ’nün Covid-19’a karşı en umut verici ilaçları test etmeye devam ettiğini söyleyen Ryan,  sözlerini şöyle sürdürdü:

* Bu yüzden insanlara, eğer limon, zencefil ve bal gibi sevdikleri ilaçlar varsa hastalık sırasında onları tüketmeye devam etmelerini tavsiye ederim.

* Ama bir şeylerin Covid-19’ten iyileştirebileceği yönünde asılsız varsayımlar yapmayalım. Şu an için doğrulanmış bir tedavi yok.

[old_news_related_template title="Corona virüsü aşısında yeni gelişme! Tarih verildi..." desc="British American Tobacco´nun (BAT) ABD´li iştiraki yeni ve hızlı büyüyen tütün bitkisinde biyo-teknoloji kullanarak Covid-19 aşısı geliştirme çalışmalarına başladığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/01/iecrop/corona-test-reuters_16_9_1585752203.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-virusu-asisinda-yeni-gelisme-tarih-verildi-5718808/"]

[old_news_related_template title="Corona hastalarının tedavisinde yeni gelişme: İmmün plazma yöntemi" desc="Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de etkili olan corona virüsü salgınında ihtiyaç duyan hastalarda kullanılmak üzere 'immün plazma' yönteminin temini ve kullanımı konusunda çalışma başlatıldığını açıkladı. Bakanlığın açıklamasında 'Gelişmeler göz önüne alındığında, immün plazmaların aktif virüs infeksiyonu nedeniyle hastanede yatan hastalara tedavi amacıyla verilmesinin bilimsel temellerinin oluştuğu görülmektedir' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/01/iecrop/saglik-dha-1_16_9_1585772476.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-hastalarinin-tedavisinde-yeni-gelisme-immun-plazma-yontemi-5719273/"]