Rusya'nın Ryazan bölgesinde bulunan bir barut fabrikasında yangın çıktı... Rus haber ajansı Interfax, sebebi bilinmeyen yangından dolayı fabrikadaki en az 5 kişinin ölmüş olabileceğini aktarırken 10 kişinin ise bulunamadığını duyurdu.

RIA haber ajansı ise Rus yetkililerin yangını doğruladığını aktarırken, Acil Durum Bakanlığı bazı yaralılar olduğunu da açıkladı.

Rusya'nın batısındaki Ryazan bölgesinde yapılan incelemeler sonucunda ölü sayısının 7'ye çıktığı belirtildi. Rus makamlar, yangına 170'ten fazla itfaiye erinin müdahale ettiğini açıklarken 9 kişinin kayıp ve bir kişinin ise yaralı olduğunu duyurdu.

Fakat gün içinde yapılan yeni bir açıklamada patlama ve sonrasında çıkan yangında ölen işçi sayısının 17'ye yükseldiği duyuruldu.

Shilovsky Bölge İdaresi Başkanı Vladimir Lukantsov yaşanan faciaya ilişkin yaptığı açıklamada, depoda bulunan 17 işçinin de öldüğünü, bu işçilerin ailelerine yardımlarda bulunacaklarını söyledi. Yangının çıkış nedeni araştırılırken morga kaldırılan işçilerin vücutlarındaki yanıklar nedeniyle kimliklerinin teşhis edilemediği, bu nedenle ailelerden alınacak olan DNA örnekleriyle kimlik tespitlerine başlanacağı öğrenildi.



[old_news_related_template title="Rusya'dan Kırım'da gövde gösterisi" desc="Rusya, uluslararası arenada büyük tepki çeken Kırım hamlelerine bir yenisini ekledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/21/iecrop/askerler-dailymial_16_9_1634796479.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/rusyadan-kirimda-govde-gosterisi-6719486/"]