Yapılan son araştırmalara göre dünya nüfusunun yüzde 85'ini etkileyen bir kriz haline gelen iklim değişikliğiyle ilgili uluslararası kamuoyundan daha yüksek sesler yükselmeye başladı. O isimler arasına son olarak İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth katıldı.

Galler'in başkenti Cardiff'te meclis açılışına katılan 95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'yla ilgili konuştu. İskoçya'nın Glasgow kentinde 31 Ekim-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Cop26 olarak da bilinen zirveye Kraliçe Elizabeth ve kraliyet üyeleri de katılacak.

PUTİN, MODİ, BOLSONARO, MORRİSON BELİRSİZ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gideceği konferansa katılımla ilgili yaşanan son gelişmeler Kraliçe Elizabeth'i kızdırdı. ABD Başkanı Joe Biden dün zirveye katılacağını açıklarken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun katılıp katılmayacağı belirsizliğini koruyor. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ise zirvede olmayacağını duyurmuştu.

'KİMİN GELDİĞİNİ BİLMİYORUM'

Daily Mail'in haberine göre bu tutum karşısında tepkisini dile getiren Kraliçe Elizabeth, "Olağanüstü değil mi. Sürekli Cop26 ile ilgili şeyler duyuyorum ama halen kimin geldiğini bilmiyorum. Bir fikrim yok. Yalnızca kimlerin gelmediğini biliyoruz. İnsanların konuşup bu konuda bir şey yapmaması gerçekten sinir bozucu" dedi.


[old_news_related_template title="İklim değişikliği dünya nüfusunun yüzde 85'ini etkiliyor" desc="Almanya'da Mercator Araştırma Enstitüsü'nde yapılan bir araştırma, insan kaynaklı iklim değişikliğinin dünya nüfusunun yüzde 85'ini etkilediğini ortaya koydu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/12/iecrop/iklim-degisikligi-shutter_16_9_1634030732.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/iklim-degisikligi-dunya-nufusunun-yuzde-85ini-etkiliyor-6701915/"]

[old_news_related_template title="Prens William, Jeff Bezos ve Elon Musk'a yüklendi: Önce bu gezegeni düzeltin" desc="Uzay rekabetini ticari uçuşlarla körükleyen Jeff Bezos ve Elon Musk'a İngiltere'den tepki geldi. Prens William, ünlü milyarderlere 'Bu gezegeni düzeltin' çağrısı yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/14/iecrop/prens-william-reuters_16_9_1634202316.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/prens-william-jeff-bezos-ve-elon-muska-yuklendi-once-bu-gezegeni-duzeltin-6706127/"]