İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Afganistan'la ilgili yeni güvenlik uyarılarında, Kabil Havalimanı ile ilgili detay dikkat çekti. Benzer bir uyarı ABD'nin Kabil Büyükelçiliği'nden de geldi.





Uyarı kapsamında, bölgede bulunan herkese "hemen uzaklaşarak güvenli bir bölgeye geçme ve bir sonraki öneriye kadar orada bekleme" tavsiyesi yapıldı.





Afganistan uyarısında, havalimanında ve çevresinde "yüksek terör saldırısı tehdidi" olduğu belirtilirken, havalimanına gidişlerin de yüksek risk taşıdığı ifade edildi.

İngiliz hükümeti Afganistan'dan bugüne kadar 11 binden fazla kişiyi tahliye ettiklerini açıkladı. Tahliyelerin 31 Ağustos'a kadar sonlandırılması planlanıyor. Tahliyelerin süresinin uzatılması için ABD Başkanı Joe Biden'a baskılar sürüyor.


[old_news_related_template title="Türk yetkililer, Reuters'a açıkladı: Taliban Kabil Havalimanı için Türkiye'den destek istedi" desc="Reuters'ın haberine göre, Türk yetkililer Taliban'ın Kabil Havalimanı'nın işletilmesi için Türkiye'den destek talebinde bulunduğunu söyledi. Yetkililer, nihai kararın yabancı birliklerin Afganistan'dan çekilmesi için son tarih olan 31 Ağustos itibarıyla verileceğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/25/iecrop/afganistan-reuters-1-1_16_9_1629908150.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/turk-yetkililer-reutersa-acikladi-taliban-kabil-havalimani-icin-turkiyeden-destek-istedi-6613436/"]