Rusya, NATO'nun faaliyetlerine karşılık olarak bu yıl sonuna kadar batı sınırlarına yaklaşık 20 yeni askeri birimini yerleştireceğini açıkladı.

Rus Interfax haber ajansına açıklama yapan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Batılı mevkidaşlarımızın faaliyetleri dünyanın güvenlik sistemini yok ediyor ve bizi karşı tedbirler almaya zorluyor. Yaklaşık 20 askeri birim yıl sonuna kadar Batı Askeri Bölgesi'ne yerleştirilecek" dedi.

[old_news_related_template title="İki diplomat perde arkasını anlattı... Belarus krizinde NATO'ya Türkiye freni" desc="Belarus'un Ryanair uçağını Minsk'e indirmesi sonrası NATO'dan yapılan açıklamanın perde arkasını iki diplomat anlattı. Açıklama metninde Belarus'a karşı yaptırım uygulanmasını destekleyen ifadelerin Türkiye'nin ısrarları sonucunda çıkarıldığı öne sürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/28/iecrop/nato-turkiye-reuters_16_9_1622183168.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/iki-diplomat-perde-arkasini-anlatti-belarus-krizinde-natoya-turkiye-freni-6455211/"]