AB ülkelerinde corona virüsü aşılama kampanyaları tüm hızıyla sürerken, aşılamaları mülteci kamplarına da genişleten Yunanistan'dan önemli bir karar geldi.

Hükümet Sözcüsü Aristotelia Peloni, Yunanistan'ın komşu ülkelere aşı bağışında bulunacağını açıkladı. Peloni, yapılacak bağış miktarının 40 bin doz aşı olacağını duyurdu.

Yaptığı basın toplantısında konuşan Peloni, "Avrupa Komisyonu'yla koordinasyon halinde olan Yunanistan, pek çok ülkenin komşuları için yaptığı gibi 20 bin doz Kuzey Makedonya'ya ve 20 bin doz Arnavutluk'a olmak üzere toplam 40 bin doz aşı gönderecek" dedi.

Peloni, aşıların ne zaman gönderileceğine dair bir tarih ise paylaşmadı.

[old_news_related_template title="Yunan basını: Artık top Erdoğan ve Miçotakis'te" desc="Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunanistan'daki görüşmeleri ülke medyasının gündemine oturdu. Ülkenin çok okunan İngilizce gazetelerinden Ekathimerini'de yayınlanan makalede, 'Top artık Erdoğan'ın sahasında' yorumu yapıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/01/iecrop/erdogan-reuters_16_9_1622529365.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunan-basini-artik-top-erdogan-ve-micotakiste-6462185/"]