Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu'nun da katılımıyla video konferans toplantısı gerçekleştirildi.

Yangınlardan duyduğu derin üzüntüyü dile getiren Hulusi Akar, "Ormanlarımız, tabiat varlıklarımız milli zenginliklerimizdir. Onların ve onlarla birlikte vatandaşlarımızın zarar görmesi bizleri derinden üzmektedir" diye konuştu.



"Devletimiz ve hükümetimiz bütün yaraları en kısa sürede saracak güç ve kudrettedir" diyen Akar, "Yangınların çıkış nedenlerinin belirlenmesine yönelik ilgili bakanlıklar çalışmalarını sürdürüyor" ifadesini kullandı.

Orman yangınları ile mücadelede TSK'nın da yoğun görev aldığını belirten Akar, "İHA'larımız, helikopterlerimiz, çıkarma gemilerimiz, itfaiye araçlarımız, arazözlerimiz, su tanklarımız, araç/iş makinalarımız, çekicilerimiz, personelimiz görev alıyor. İhtiyaçlar doğrultusunda tüm imkan ve kabiliyetlerimiz seferber edilmiş bulunuyor, her türlü destek sağlanıyor. TSK terörle mücadelede, yangınla mücadelede her zaman, her yerde milletinin emrinde" dedi.



2 BİN 310 JANDARMA MÜCADELEYE BAŞLADI

Ülke genelinde bir haftadır süren yangınlara jandarma da dahil oldu. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 2 bin 310 personel, 317 araç ve dört helikopter ile yangınla mücadele edildi bildirildi.
Antalya, Muğla, Isparta ve Denizli illerinde yangın söndürme çalışmalarını aralıksız sürdüren Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birlikler tarafından, Antalya’da bin personel ve 102 araç ile 4 helikopter, Muğla’da bin 150 personel ve 178 araç ile, Isparta ve Denizli illerinde ise 160 personel ve 11 araç ile toplamda 2 bin 310 personel, 317 araç ve 4 helikopter ile yangınla mücadele veriliyor.

[old_news_related_template title="Marmaris'teki yangında dehşet anları! Azeri ekipler alevlerden zor kurtuldu" desc="Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları için Azerbaycan’dan gelen ve bugün sabah çalışmalara başlayan 100 kişilik itfaiye ekibi yanma tehlikesi atlattı. Söndürme çalışmalarını yaptıkları alanda aniden alevler yükselince ekip arkadaşlarıyla birlikte canlarını zor kurtardılar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/31/iecrop/yanginnn_16_9_1627747017.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/marmaristeki-yanginda-dehset-anlari-azeri-ekipler-alevlerden-zor-kurtuldu-6567490/"]