Fahrettin Öztürk

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanık eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada hakkında ev hapsi kararı verilen tutuksuz sanık eski Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz ile taraf avukatları hazır bulundu.

“DOSYADA ALEYHİME DELİL SAYILABİLECEK HİÇBİR ŞEY YOK”

Mahkemede savunma yapan Ali Fuat Yılmazer, “Mütalaayı okuyunca nasıl bir savunma yapacağımı bilemeyecek duruma geldim. Resmen iddianamenin bir kopyası mütalaaya dönüştürülmüş. Davanın üçüncü iddianamesinde de tarafıma yönelik suçlamalar vardı. Talep etmeme rağmen mahkeme bu konuda savunmamı almadı. İdari soruşturmaların hiçbirinde kusur veya suçlamalara muhatap olmadım. Dosyada aleyhime delil sayılabilecek hiçbir şey yok. Varsayım üzerinden cinayet azmettiricisi oldum” dedi.

“HİÇ GÖRMEDİĞİM BİR EVRAK ÜZERİNDEN CİNAYETİN AZMETTİRİCİSİ NASIL OLABİLİRİM”

Evrakı görmediği halde cinayetin azmettiricisi sayıldığını iddia eden Yılmazer, "Hrant Dink'in ölümünün azmettiricileri, onu hedef gösterenler, yargılanmasına sebep olanlar, tehdit iklimini yaratanlardır, ben değilim. Hiç görmediğim bir evrak üzerinden cinayetin azmettiricisi nasıl olabilirim? Eski Trabzon İstihbarat Müdürü Engin Dinç, Erhan Tuncel'i odasında sık sık ağırlayacak, telefonla konuşacak kadar yakın ilişki içindeyken bu cinayetin azmettiricisi olarak suçlanmıyor ama evrakı dahi görmemiş ben azmettirici oluyorum” diye konuştu.

SONA GELİNDİ

Hrant Dink cinayetinin azmettirici sayılan Sanık Ali Fuat Yılmazer'in de savunmasını yapmasının ardından tüm sanıkların savunmaları alınmış oldu.

Mahkeme, müşteki beyanlarının alınması için duruşmayı erteledi.

Müşteki beyanları da alındıktan sonra sanıklara son söz vermesi ile davanın karara bağlanması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı davada Ercan Gün savunma yaptı" desc="Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada Ercan Gün son savunmasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/27/iecrop/hrant-dink-depophotos-1_16_9_1611756647.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/dink-cinayetinde-kamu-gorevlilerinin-yargilandigi-davada-ercan-gun-savunma-yapti-6231269/"]

[old_news_related_template title="Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı dava ertelendi" desc="Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 76 sanığın yargılandığı dava ertelendi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/20/iecrop/hrant-dha_16_9_1611152562.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/dink-cinayetinde-kamu-gorevlilerinin-yargilandigi-dava-ertelendi-6220121/"]