SÖZCÜ TV canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın konuğu olan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Rize ziyaretine ilişkin söylediği "Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler" ifadelerini değerlendirdi. Türkkan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“CUMHURBAŞKANI BU SÖZLERİYLE BİR SUÇ İTİRAFINDA BULUNUYOR”

“Sayın Cumhurbaşkanı, öncelikle ‘daha neler olacak’ ifadesinin gerisini getirmeli, anlatmalı. Neler olacak? Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Meral Akşener’i öldürtecek mi? Linç mi edecek? Ne yapacak? Bunun arkasını izah etmesi lazım. Bunu söyleyen sokaktaki bir adam değil, bunu söyleyen bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı bu sözleriyle bir suç itirafında bulunuyor. Burada kendisinin azmettirici olduğunu bizatihi belli ediyor. Arkasından gelen cümlelerle de tehdit ve şantaja devam ediyor. Bu, Türk Ceza Kanunu’na göre bir suç.

“BUNDAN SONRA EN UFAK BİR SALDIRININ ARKASINDAKİ FAİL BELLİDİR: ERDOĞAN”

Sayın Meral Akşener’e bundan sonra yönelebilecek en ufak bir saldırının arkasındaki fail bellidir. Bu failin ismi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Türkiye’de parlamentoda grubu bulunan bir siyasi parti liderini böyle tehdit eden bir Cumhurbaşkanı vatandaşa ne yapmaz, vatandaşa neler söylemez, vatandaşı nasıl tehdit etmez? Siz bu ülkede ondan sonra demokrasinin olduğunu nasıl iddia edeceksiniz?

“AKŞENER SİZİN TEHDİTLERİNİZE PABUÇ BIRAKIR MI ZANNEDİYORSUNUZ?”

Bu korkuttuğunuz kişi Meral Akşener ya! Sayın Meral Akşener 28 Şubat’ta beli silahlı olanların karşısında siz köşe bucak kaçacak yer ararken, çevrenizde astsubay bir tanıdık ararken bunlara dikilmiş bir Türk Müslüman kadını. Sizin tehditlerinize pabuç bırakır mı zannediyorsunuz? Bütün bunların neden yapıldığına dair bir fikir simülasyonunda bulunuyorum, bir tek sebep görüyorum. O da, gerçekten hem Erdoğan hem arkadaşları çok zor durumdalar.

“23 GÜN NEREDEYDİNİZ?”

Bir aydır kamuoyunu meşgul eden isnat edilen suçlara verecek en ufak bir cevapları olmadı. 23 gün sonra bugün İçişleri Bakanı’na sahip çıkmaya çalıştı. Sormazlar mı adama, 23 gün neredeydiniz siz? Bu isnad edilen iddialar çok vahim iddialar, kolayca geçiştirilecek iddialar değil. Bu iddialara karşı verecek bir cevabınız var mı? (Cumhurbaşkanı Erdoğan) Tek bir cevap vermedi. Sadece Meral Akşener’i tehdit etti.

“BİR CUMHURBAŞKANI’NIN BUNU YAPMAMASI LAZIM”

Sayın Cumhurbaşkanı’nın, ‘dur bakalım bundan sonra neler olacak’ lafını sokaktaki mafya jargonu olarak görüyorum ben. Bir Cumhurbaşkanı’nın bunu yapmaması lazım. Eğer yaparsa bu ülkede can güvenliği ile ilgili 84 milyonun endişesi olur. Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden bir parti genel başkanını tehdit ediyorsa; o zaman diktatörlükle yönetilen, muhaliflerini kaçırtan, öldürten o ülkelerin başındakilerden ne farkınız kalır?

“CUMHURBAŞKANI’NIN İÇİNDEKİ YANARDAĞ PATLADI VE SÖYLEDİ”

Bence Cumhurbaşkanı’nın sinirleri artık alt üst olmuş. Nereye, nasıl cevap vereceği konusunda ciddi sapmalar yaşıyor. Zaten bu cümleleri kurarken prompterdan ayrıldığını gördüm. O içindeki yanardağ patladı ve söyledi. O yanardağın patlama sebebi aslında gittikçe kamuoyunda aşağı inen prestiji, partisinin oy kaybetmesi, bir daha seçilememe endişesi.”

Sözcü TV Youtube hesabına abone olmak için tıklayın