İstanbul Emniyet'ine bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu ve Beşiktaş'ta "İnsan Ticareti" yapıldığı ve bazı kadınların zorla tutularak fuhuşa zorlandığı ihbarı üzerine harekete geçti.

'ÖRGÜTÜN BAŞI GEZİ'NİN PALALISI ÇIKTI'

Çalışmalara başlayan polis, olayın arkasında bir suç örgütü olduğunu tespit etti. Örgüt ele başının ise, Gezi Parkı protestoları sırasında Talimane'de eylemcilere palayla saldırdığı görüntüleriyle tanınan ve sonrasında 'Palalı Sabri' olarak anılan işletmeci Sabri Çelebi'nin olduğu iddia edildi.

PANSİYON, GECE KULÜBÜ, KUAFÖR, MARKET...

Araştırmalar sonucu suç işlemek amacıyla kurulan örgütün, işletmiş oldukları gece kulüplerinde zorla kadın çalıştırdıkları, Beyoğlu Talimhane ve Oda Kule mevkilerinde iki ayrı gece kulübü, pansiyonlar, kuaför salonları ve market bulundurarak bir nevi yerleşke edindikleri tespit edildi.

ARAP ERKEKLERLE ZORLA FUHUŞ YAPTIRILDI

Buralardaki pansiyonlarda zorla tutulan kadıların pasaportlarına ve cep telefonlarına el koyan örgüt üyelerinin, polise yakalanmamak için kadınları gece kulüplerine özel VİP araçlarla taşıdıkları ve özellikle Arap asıllı erkek turistlerle zorla fuhuş yaptırdıkları belirlendi.

ADRESLERE GECE BASKINI DÜZENLENDİ

Polis, belirlenen adreslere önceki gece saat 03.00’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Örgüt üyesi olduğu iddia edilen 6 şüpheli yakalanırken, gece kulüplerinde zorla çalıştırıldıkları ve fuhuşa zorlandıkları gerekçesiyle, büyük çoğunluğu Fas uyruklu olmak üzere toplam 62 mağdur yabancı kadın örgütün elinden kurtarıldı.

Yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 28 adet mermi ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

[old_news_related_template title="Ebru Polat firari palalı saldırgan Sabri Çelebi ile Dubai'de tatil yapıyor!" desc="Gezi olayları sırasında elindeki palayla göstericilere saldıran, daha sonra ise kuzeni tarafından kendisini öldürmeye azmettirmekle suçlanan firari saldırgan Sabri Çelebi'nin sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşım, şarkıcı Ebru Polat ile birlikte olduklarını ele verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/20/iecrop/c4e_16_9_1582186850.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/ebru-polat-firari-palali-saldirgan-sabri-celebi-ile-dubaide-tatil-yapiyo/"]

[old_news_related_template title="Palalı Sabri’den kuzenine kanlı pusu" desc="İstanbul’da, gece mekânı işletmecisi Ziver Çelebi amcasının oğlu ‘Palalı Sabri’ olarak tanınan Sabri Çelebi’nin adamları tarafından silahlı saldırıya uğradı. Olayla ilgili Palalı Sabri’nin 4 adamı gözaltına alınırken, silahlı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Ziver Çelebi’nin ise olaydan bir hafta sonra Iraklı bir emlakçıdan tehditle para almaya çalıştığı iddiasıyla 2 adamıyla birlikte gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/30/iecrop/palali-sabriden-kuzenine-kanli-pusu_16_9_1564492096.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/palali-sabriden-kuzenine-kanli-pusu-5256831/"]