Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP’nin 7.Olağan Kongresi nedeniyle oluşan kalabalığı ve trafiği de eleştiren Karamollaoğlu, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasının ardından Türk lirasındaki değer kaybına da değindi.

AKP KONGRESİNE TEPKİ

Karamollaoğlu, AKP’nin 7. Olağan Kongresi’ndeki kalabalığı ve sebep olduğu trafiği eleştirdi. “Anlaşılan Ankara bayağı bir izdihamla karşı karşıya. Covid salgınının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde böyle bir kongrenin tıka basa olması da ister istemez insanı düşündürüyor. Özellikle iktidar partisinin böyle bir kongreyi bu havada bu şekilde yapması Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

“KANAL İSTANBUL’A DEVLET GARANTİSİ DE VERİLİYOR”

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasının Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediğini söyleyen Karamollaoğlu, ekonomiyle ilgili alınan kararların yatırımcıların güvenini sarstığını ve dövizin yükselmesine neden olduğunu ifade etti. Karamollaoğlu şöyle devam etti:

* Türkiye yönetilemiyor adeta savruluyor. Kısa bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanı sosyal medya üzerinden istifa etmişti. Ardından bir takım değişikliklere gidildi.

* Bunların üzerinden birkaç ay geçmedi ki yeni atamalar, Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması gündeme geldi. Ekonomik reform paketinin bahsedildiği bir süreçte, ekonomimizin bu denli kırılgan olduğu atmosferde, parti kapatma, milletvekilliği düşürme ve Merkez Bankası’nın başkanının değiştirilmesi gibi adımlar ekonomimizde depreme sebep oldu. Bu keyfi kararlar, karar değişiklikleri yatırımcının güvenini sarstı. ,

* Döviz fırlamasıyla fakirliğimiz bir gecede zirve yaptı. Bir gece yayınlanan kararname ile sadece bunlar meydana gelmiyor, Kanal İstanbul’a devlet garantisi de veriliyor. Bu kadar karlı olduğu iddia edilen bu kadar önemli olduğu iddia edilen bir yatırıma devlet garantisi neden veriliyor?

* Biz karlı olduğu kanaatinde değiliz de iktidar bunu iddia ediyor o zaman hodri meydan gelip yapsınlar ihaleyi. Öyle bir şey yok devlet garantisi istiyor yani yine bu millet ödeyecek bu borçları. Üzerinden araba geçmeyen yolların, köprülerin parasını bu milletin garibanı ödüyor.”

“PARTİ KAPATMALARIN NİHAYETE ERMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiği günden bu yana ekonomik ve hukuk başta olmak üzere pek çok alanda problemlerin büyüdüğüne de işaret ederek şunları söyledi:

* Tek adam sistemine geçildiği günden bu yana Türkiye'de sadece Türk lirası erimiyor, umutlar eriyor, geleceğimiz eriyor, gençlerimizin azmi eriyor, kısacası ülkemiz eriyor.

* Artık Türkiye'nin bu zihniyetle yönetilmesinin mümkün olmadığı, iktidarın ise son döneme geldiği net bir şekilde görülüyor. Kendisi (Erdoğan) bizzat parti kapatmanın karşısındayım derken bugün Türkiye’miz yine pati kapatma gündemi ile karşı karşıya.

* Demokrasimize zarar veren, millet iradesini yok sayan tavrın son bulması şart.’ Erdoğan’ın ifadeleriyle. Biz, bugün adaletin hakim olduğu, demokrasinin işlediği, millet iradesinin hüküm sürdüğü bir memleket istiyoruz.

* Milli Görüş olarak en çok muzdarip olduğumuz konuların başında gelen parti kapatmaların nihayete ermesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'mize kimsenin 2021 yılında 1990'lı yılların karanlık ruhunu yaşatmaya hakkının olmadığı kanaatindeyiz.

GERGERLİOĞLU’NUN VİCDANLARI YARALAYACAK ŞEKİLDE GÖZALTINA ALINMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

Temel Karamollaoğlu şöyle tamamladı:

* HDP Kocaeli Milletvekili Sayın Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinde sergilenen tutum ve davranışları ve ardından TBMM'de kanaatimize göre vicdanları yaralayacak şekilde gözaltına alınmasını doğru bulmadığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

* Suçluysa cezalandırılsın. Kimsenin itirazı olmaz. Ama, usul ve yaklaşımın da kimseyi rencide etmeyecek tarzda olması icap eder. Bizim örfümüzde su içerken de abdest alırken de genelde insanlara dokunulmaz.

[old_news_related_template title="AKP'den 'Büyük Lebaleb Kongresi'" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın corona virüsü salgınına rağmen 'lebaleb' ve 'tıklım tıklım' diye övdüğü AKP kongrelerinden zirve! AKP 7. Olağan Kongresi'nin yapıldığı Ankara Spor Salonu hınca hınç doldu. Ne tribünlerde ne de salonda tüm sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/24/iecrop/kongre1_16_9_1616571395.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpnin-olagan-lebaleb-buyuk-kongresi-6332037/"]