İzmir’de bugün sabah saatlerinde aniden bastıran sıcak hava ilde yaşayanlara zor anlar yaşattı. Hava sıcaklığı öğle saatlerinde 40 dereceye kadar yükseldi.



ÖĞLE SAATLERİNDEKİ FIRTINADA İNSANLAR CANINI ZOR KURTARDI

Saat 16.00 sıralarında havanın aniden kararması ile ortaya çıkan ve yaklaşık 15 dakika süren fırtınada İzmirliler kabusu yaşadı. Alsancak Halkapınar Mahallesi’ndeki bazı kafeteryaların masa ve sandalyeleri havada uçuştu, kafeteryanın bahçesinde oturanlar birden toz toprak ile gelen fırtınanın ortasında kaldı, bazıları yerlere düştü, birçok kişi kendisini kafeteryanın içerisine atarak kurtarabildi. O anlar SÖZCÜ tarafından saniye saniye görüntülendi.



50 YILDIR BÖYLE BİRŞEY GÖRMEDİM

Yaklaşık 15 dakika süren fırtınaya ilk kez tanık olduğunu belirten evli ve iki çocuk babası 56 yaşındaki Ahmet Çekin “50 yıldır İzmir’deyim havanın böyle birden değiştiğini görmedim. Hava birden karardı, her yer toz toprak içinde kaldı, fırtına aniden ortaya çıktı, burada insanlar canını zor kurtardı, inşallah başka yerlerle bir şey yoktur” dedi.



[old_news_related_template title="Kentte gündüz vakti gece yaşandı" desc="Yaklaşık 40 derece sıcaklığın etkili olduğu Manisa’da batı yönünden gelen kara bulutlar ve sağanak yağış gündüzü geceye çevirdi. Kararan bulutlar yüzünden sokak aydınlatmaları yanarken araç sürücüleri arabalarının farlarını yaktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/26/iecrop/gunduz-880_16_9_1624717425.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kentte-gunduz-vakti-gece-yasandi-6507439/"]