Gaziantep'te eczacı teknisyenliği yapan, 2 çocuk annesi Sakine Kılıç'ın yaklaşık 3 ay önce yaptırdığı Covid-19 testi pozitif çıktı. Evde karantinaya alınan ve ilaç tedavisi gören Kılıç, sağlık durumu ağırlaşınca özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Teknisyen Kılıç, yaklaşık 75 gündür tedavi gördüğü hastanede dün doktorların müdahalesine karşın kurtarılamadı. Ölümü ile yakınlarını üzen Sakine Kılıç'ın cenazesi, yakınları tarafından toprağa verildi.

"TEDBİRLERİN DAHA DA KATI TUTULMASI GEREKİYOR"

Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, eczacıların tedbirleri daha katı halde tutması gerektiğini söyledi. Eczacı teknisyeni olan Sakine Kılıç'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını anlatan İrfan Demirci, şöyle konuştu:

"Gerçekten çok üzüntülüyüz. Neredeyse haftanın birkaç gününde bir eczacı ya da çalışanı arkadaşımızı kaybediyoruz. Yalnızca üzülenin kaybı değil, hepimizi üzüyor. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, her akşam yaklaşık 100 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bunun dışında eczane içerisinde kaybettiklerimiz bizi daha da fazla üzüp derinden etkiliyor. Bugüne kadar yaklaşık 45 eczacı meslektaşımızı 20'ye yakın ise eczane çalışanı arkadaşımızı kaybettik. Türkiye'deki sağlık çalışanlarına gruplar haline baktığımız zaman en fazla can kaybı hekimlerde görülüyor. Hekimlerden sonra eczacılar ve eczane çalışanları vefat ediyor. Bu da bize şunu gösteriyor. Eczane alanlarının daha dar olması ve çalışma koşullarının bitişik ve yakın olmasından dolayı bir etkileşim oluyor. Eczacı meslektaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Öncesinde almış oldukları önlemlerin daha da katı olması gerekiyor. Sağlık çalışanları olarak aşımızı olduk. Önlemlerimizi en sıkı şekilde en katı şekilde devam ettirmemiz gerekiyor, çünkü dar bir alanda çalışılıyor. " (DHA)

[old_news_related_template title="Son dakika... Güncel vaka ve vefat sayısı açıklandı! İşte 14 Şubat corona tablosu" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 14 Şubat Pazar gününün corona tablosuna göre son 24 saatte 94 kişi hayatını kaybetti. Bugün 666 yeni hastayla birlikte toplam 6 bin 287 vaka tespit edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/14/iecrop/hastane1-reuters_16_9_1603195685_16_9_1613316446.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-guncel-vaka-ve-vefat-sayisi-aciklandi-iste-14-subat-corona-tablosu-6259843/"]