Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 55'inci gününde Rusya'nın askeri üsleri krize neden oldu.

Rusya'nın askeri üslerinin yer aldığı uydu görüntülerinin Google tarafından ilk kez sansürsüz olarak paylaşıldığı iddia edilirken, Ukraynalı sosyal medya hesapları tarafından paylaşıldı.

Görüntülerde, Rusya'nın uçak gemisi, nükleer silah deposunun yanı sıra Su-57 savaş uçağı ve Kurss ve Kamçatka'daki stratejik bölgelerdeki hava üsleri de yer alıyor.



Görüntüler, daha önce Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın da referans vererek paylaştığı Twitter hesabı @ArmedForcesUkr tarafından yayınlandı.

GOOGLE İDDİALARI YALANLADI

Hesap, uzun bir süredir Rus üslerinin yer aldığı görüntülerin Google tarafından bulanıklaştırıldığını öne sürdü. Ancak Google iddiaları yalanladı.



Google sözcüsü, hassas bölgeleri bulanıklaştırma politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını ve görüntülerin her zaman aynı olduğunu açıkladı. İsmi açıklanmayan bir Google sözcüsü, "Rusya'daki uydu görüntülerimizde bulanıklık yaratan herhangi bir değişiklik yapmadık" dedi.



İngiltere'deki hassas askeri tesisler, Kraliyet Donanması'nın ana limanı Portsmouth'taki amiral gemisi uçak gemisi Queen Elizabeth de dahil olmak üzere Google Haritalar'da askeri üsler de görülüyor. Ancak görüntüler her ne kadar 'güncel' kabul edilse de bazen uydu görüntülerinin yıllarca güncellenmediğini de unutmamak gerektiği vurgulandı.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşında Donbas cephesi: Rus ordusu bir kenti ele geçirdi" desc="Rusya-Ukrayna savaşı 56. güne girerken Ukrayna'nın doğusunda bir süredir beklenen taarruza günün erken saatlerinde başlayan Rus ordusu bir kenti ele geçirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Donbas savaşını resmen ilan ederek “Ukrayna’nın doğusunda operasyonun yeni bir aşaması başlıyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/19/iecrop/ukrayna3-reuters_16_9_1650366247.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasinda-donbas-cephesi-rus-ordusu-bir-kenti-ele-gecirdi-7084121/"]

[old_news_related_template title="Eski Kremlin yetkilisi ve Putin'e yakın isim Vladislav Avayev, hamile eşi ve kızı ile evinde ölü bulundu" desc="Rusya'nın önde gelen isimlerinden, bir dönem Kremlin'de üst düzey yöneticilik yapmış bir isim olan ve Putin'e yakınlığıyla bilinen multimilyoner Vladislav Avayev Moskova'daki evinde eşi ve kızıyla ölü bulundu. Polis, Rus milyonerin önce eşini ve 13 yaşındaki kızını öldürüp intihar etmiş olabileceği üzerinde dururken, bazı komşularına göre olay bir cinayet olabilirken, aldatma iddiaları da gündeme bomba gibi düştü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/19/iecrop/fqoe3duxea4gb5d_16_9_1650369543.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/eski-kremlin-yetkilisi-ve-putine-yakin-isim-vladislav-avayev-hamile-esi-ve-kizi-ile-evinde-olu-bulundu-7084195/"]

[old_news_related_template title="Bucha'da kıyım yapan askerler belli oldu: Putin hepsini onurlandırdı" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta, Kiev yakınlarındaki Bucha'da Rus güçlerinin uyguladığı insanlık dışı şiddet, işkence ve saldırı uluslararası kamuoyunu ayağa kaldırırken Moskova'dan yeni bir hamle geldi. Putin, 64'üncü Motorize Piyade Tugayı için karar verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/19/iecrop/bucha-twitter_16_9_1650363190.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/buchada-kiyim-yapan-askerler-belli-oldu-putin-hepsini-onurlandirdi-7083693/"]