Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) İtalya'nın Rimini kenti açıklarında 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.
Depremin 10 km derinlikte ve Rimini'nin yaklaşık 64 km doğusunda meydana geldiği belirtildi.
İtalya'daki bazı illerin yanı sıra komşu ülkelerde de hissedilen depremin ardından artçı sarsıntılar da yaşandı. Çok sayıda kişi panikle evlerinde çıkarak sokakta beklemeye başladı.
Bazı evlerde çatlaklar olduğu belirtilirken ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı.
Deprem nedeniyle Ancona kentine yapılan tren seferleri durdurulurken, Marche bölgesindeki okullarda eğitim öğretime ara verildi. Pesaro Belediye Başkanı Matteo Ricci, ANSA ajansına yaptığı açıklamada büyük korku yaşadıklarını ifade ederek, "Kontrollerimizi yapıyoruz. Çok sayıda kişi sokakta. Şu aşamada büyük hasar yok ama tüm kamu binalarını kontrol ediyoruz. Tedbir amaçlı okullar kapatıldı. Çok güçlü bir sarsıntıydı" dedi.
Sivil Savunma Genel Müdürü Fabrizio Curcio da Rainews24 kanalına yaptığı açıklamada, bölgede "tsunami" riski olmadığını söyledi.
İtalya'da 2016 yılında yaşanan 6 büyüklüğündeki Amatrice depreminde 299 kişi hayatını kaybetmişti. (Reuters/AA)
[old_news_related_template title="Van depreminde hayatını kaybeden Miyazaki sevgiyle anılıyor" desc="Van'da 2011'deki depremde hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Dr. Miyazaki, ölümünün üzerinden geçen 11 yıla rağmen sevgi ve saygıyla hatırlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/08/iecrop/aa-20221108-29379190-29379188-van_depreminde_hayatini_kaybeden_japon_gonullu_miyazaki_sevgiyle_hatirlaniyor_16_9_1667900510.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/van-depreminde-hayatini-kaybeden-japon-gonullu-miyazaki-sevgiyle-hatirlaniyor/"]
İtalya'da 5.7 büyüklüğünde deprem
İtalya'nın Rimini kenti açıklarında meydana gelen 5.7 büyüklüğünde deprem büyük paniğe yol açtı.