24 Şubat'ta başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle birlikte oluşan tahıl kriziyle ilgili yeni bir açıklama Moskova'dan geldi. Rus haber ajansları, Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamalarını kamuoyuna duyurdu.

Açıklamaları "son dakika" ibaresiyle servis eden İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, tahıl koridoru için imzalanan anlaşma doğrultusunda kurulan Ortak Koordinasyon Merkezi'nin İstanbul'da çalışmaya başladığını aktardı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ortak Koordinasyon Merkezi, İstanbul'da çalışmaya başladı" denildi. Açıklamada Rus heyetinin bugün Türkiye'ye geleceği ve Türkiye, Ukrayna, Birleşmiş Milletler ile birlikte dörtlü formatta çalışmalara başlanılacağı kaydedildi.

[old_news_related_template title="BM: Tahıl sevkiyatı birkaç gün içinde başlayabilir" desc="Birleşmiş Milletler (BM) ve Ukrayna yetkilileri, Ukrayna'daki tahılın ilk sevkiyatının birkaç gün içinde Karadeniz limanlarından hareket edebileceğini söyledi. Tahıl sevkiyatının ilk olarak Chornomorsk Limanı’ndan yapılması planlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/25/iecrop/tahil_16_9_1658788856.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/bmden-tahil-sevkiyati-aciklamasi-7269979/"]