Slovakya’da bir köyde eski faşist lider Jozef Tiso’'nun adını taşıyan caddenin isminin değiştirilmesi önerisi reddedildi.

2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’yla işbirliği yapan ve savaşın ardından 1947’de idam edilen Tiso’nun adı, Varin köyündeki bir caddeye verilmişti. Tiso, bölgedeki bazı aşırı sağcı gruplar arasında “kahraman” olarak görülüyor.

Köy yönetiminin caddenin isminin değiştirilmesi için yaptığı oylamada, sadece bir konsey üyesi öneriyi destekledi. Diğer tüm konsey üyeleri, caddenin faşist liderin adını taşımaya devam etmesi yönünde oy kullandı.

Konunun mahkemeye gidebileceği ve halk referandumuna sunulabileceği belirtiliyor.

[old_news_related_template title="Letonya’dan tartışma yaratacak karar: Sovyet heykelleri ve anıtları yıkılacak" desc="Rusya’nın 129 gündür devam eden Ukrayna işgali özellikle Doğu Avrupa’da tepkiye yol açarken, Letonya’dan tartışma yaratacak bir adım geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/02/iecrop/riga-reuters_16_9_1656767327.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/letonyadan-tartisma-yaratacak-karar-sovyet-heykelleri-ve-anitlari-yikilacak-7227979/"]