Ukrayna'nın batısında “nispeten güvenli bölge” olarak görülen Lviv’de art arda patlama sesleri duyuldu. Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadoviy, havalimanı yakınlarına füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Sadoviy, bölgede bir uçak bakım tesisinin yıkıldığını ve olayda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.

Ukraine 24 TV kanalı da, mesajlaşma uygulaması Telegram aracılığıyla Lviv'de en az üç kez patlama sesi duyulduğunu bildirdi. Ukraine 24 TV'nin yayınladığı kısa videoda gökyüzünde dumanların yükseldiği görülüyor.

Lviv, çatışmaların yaşandığı başkent Kiev'e yaklaşık 470 km, Polonya sınırına ise sadece 60 km mesafede bulunuyor.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Polonya sınırındaki Lviv'de patlama ve silah sesleri: Çok sayıda ölü var" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı tırmanırken, Ukrayna'nın Polonya sınırındaki kenti Lviv pazar sabahına bomba ve patlama sesleriyle uyandı. Yapılan resmi açıklamada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu duyuruldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/13/iecrop/lviv-twitter1_16_9_1647156913.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-polonya-sinirindaki-lvivde-patlama-7007536/"]