Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarında meclis karıştı.

AKP’li İGM üyesi Nurettin Birliktir, mecliste söz alarak AKP’li İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Murat Toy’a “Duyduğuma göre ilçemizin birine valimizin imzası ile 5 milyon TL para aktarıldığı söyleniyor. Bu meclise gelmedi. Bu gerçek midir? Gerçekse hangi amaçla bu ilçeye bu para aktarıldı? Hangi amaçla bu para kullanılacak bunu öğrenmek istiyorum” diye sordu.

CEVAP VERMEKTEN KAÇTI

Soruya cevap vermekten kaçınan Toy, “Bu konuda İl Genel Meclisi Başkanımız Burhanettin Bey’i ben bilgilendireceğim. O da meclisi bilgilendirir. Şimdilik bu kadar” dedi.

“BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ”

Bu sözler üzerinde Nurettin Birliktir, Toy’a tepki göstererek,  “Böyle bir şey olmaz. Kesinlikle hiçbir ilçeyi baz almıyorum, hepsi bizim ilçemiz 18 ilçe var. Burada meclis üyelerinin bilgi hakkı vardır. Yoksa arkadaşlarımız böyle bir talebimiz yok desinler” ifadelerini kullandı.

“İL BAŞKANIMIZIN BİLGİSİNDE ÇALIŞMA YAPTIK”

İtirazlar üzerine konuşmak sorunda kalan Toy, AKP Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Uluçay’ın bilgisi dahilinde çalışma yaptıklarını belirtti. Toy,  “İl başkanımızın bilgisi dahilinde çalışma yaptık. Ben size-Burhanettin Çoban- bilgi vereyim. Siz meclisi bilgilendirirsiniz” dedi.

“KENDİSİNİ BU ŞEKİLDE KENARA ALMASI YANLIŞ”

Toy’un bu açıklamasının ardından meclis salonundaki masalardan “Burada il başkanı mı var?” diye tepkiler yükseldi.  MHP’li Şuhut Meclis Üyesi Ali Altan da konu hakkında söz alarak, “Sayın genel sekreter ‘il başkanıyla görüştüm’ diyor. Burada meclis var, meclis başkanı var. Kenara gelmek yanlıştır. İlk önce konuşulacak yer meclisle ve meclis başkanıyla görüşülmesi gerekir. Bu şekilde kendisini kenara alması yanlış” ifadelerini kullandı.

“SİZİ KINIYORUM”

Bu açıklama üzerine Nurettin Birliktir bir kez daha söz alarak, “Sıkıştığında il başkanının, bakanın, milletvekilinin haberi var demek yanlıştır. Sizi kınıyorum” diye bağırdı.

Bu sözler diğer meclis üyeleri sıralarında alkışlarla desteklendi. Yaşanan tartışmaların ardından MHP’li Ahmet Zeki Ertürk ayağa kalkıp salonu terk edince AKP’li Nurettin Birliktir de bu duruma öfkelenerek salondan çıktı. Salondan çıkan meclis üyeleri “Oturumu genel sekreter yönetsin” diyerek tepkilerini ortaya koydu. Onları diğer meclis üyeleri takip edince İGM Başkanı Burhanettin Çoban oturumu kapattı.

“ÜLKEYİ PARTİ DEVLETİ HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Yaşananlara ilişkin CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal açıklama yaptı. Genel Sekreter Toy’a tepki gösteren Köksal, şunları söyledi:

*Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy bir ilçeye İGM üyeleri ve Validen habersiz 5 milyon lira aktarmış. İGM üyelerinin bu paranın kendilerinden habersiz hangi ilçeye ne için aktarıldığını sorması üzerine de AKP il başkanımızın bilgisi dahilinde cevabını vermiştir.

*Kendini internet sitelerine ‘ben tabii ki akıllıyım’ diye yorum yazarak akıllı olduğunu zanneden Murat Toy sen ukalalığın daniskasını yapıyorsun. 50 tane seçilmiş il genel meclis üyesini ilin valisini kenara getirmeye kalkıp arkana bir milletvekilinin gücünü alarak ben yaptım olduyla kafana göre iş yapamazsın.

*Orada siyasi partilerin il başkanları yok. Orada Afyonkarahisarlıların oyuyla seçilmiş 50 İl Genel Meclis üyesi var. Bunlar da kim oluyor bunlar anlamaz bunlar bilmez ben kafama göre yapar geçerim diye kendini millet iradesinin üstünde tutamazsın.

*Ama kabahat senin değil, seni o göreve getirip o koltuğa oturtanların. Ülkeyi parti devlet haline getirmeye çalışıyorlar diye boşuna söylemiyoruz. Seçilmişleri hiçe sayıp AKP İl Başkanıyla iş çevirmek işte bunun en bariz örneği.

[old_news_related_template title="6 milyonluk ihale, eski AKP’li yöneticinin şirketine gitti" desc="AKP’li Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği 6 milyon liralık gıda alımı ihalesi, AKP’nin eski Ankara Gençlik Kolları Başkanı Erkam Çömez’in sahibi olduğu şirkete gitti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/05/iecrop/5f3f63e4-e152-429d-9725-98b3f0c4d23c_16_9_1662381745.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/6-milyonluk-ihale-eski-akpli-yoneticinin-sirketine-gitti-7347808/"]

[old_news_related_template title="AKP’li Belediye meclisinde gerginlik  " desc="Mersin'de AKP'li Akdeniz Belediyesi’nin meclis toplantısı gerginlik ve protestoya sahne oldu. HDP'li üyeler, geçtiğimiz ay 5 meclis üyesinin kelepçelenerek gözaltına alınmasını 'Demokrasi kelepçesi' yazılı fotoğraflar açarak protesto ederken, bir meclis üyesinin divana dil çıkartıp, öpücük attığı iddiası da gerginlik yarattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/05/iecrop/2-9_16_9_1662377193.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-belediye-meclisinde-gerginlik-7347634/"]