Denizli’de sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin oluşturduğu Denizli Emek ve Demokrasi Güçleri, Gezi Davası kararlarını protesto etti. Gazi Bulvarı üzerindeki Candoğan Parkı önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup basın açıklaması yaptı. Açıklamayı TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Akköse okudu.

‘KARANLIK GİDER GEZİ KALIR’

‘Karanlık Gider Gezi Kalır’ sloganları ile kesilen konuşmada Akköse, Gezi direnişinin anayasal bir zeminde gerçekleştiğini belirterek; “Bu durum yargı kararı ile iki kez tescillenmesine rağmen hukuka ve gerçeğe aykırı iddialarla üç kez yargılama yapıldı. Bu dava adil koşullarda gerçekleşmemiştir. Davanın üye hâkimi iktidarda bulunan AKP’nin milletvekili adayı olmuştur. Davadan çekilmesi için yapılan başvurular ve sanıkların savunma hakları, adil yargılanma hakları ihlal edilmiştir. Bu karar göstermektedir ki; toplumsal muhalefetin en temel hak ve talepleri suç unsuru gibi gösterilerek, barışçıl direnişin tarihsel ve meşru gerçekliği ısrarla çarpıtılarak, karalanmak isteniyor” ifadelerini kullandı.

‘VERİLEN CEZALAR SEÇİM HESAPLARIDIR’

Akköse, verilen cezaları kirli siyasetin bir parçası olarak gördüklerinin altını çizerek, “Verilen bu cezaların, seçim hesapları üzerinden yurttaşlarımızı kutuplaştıran kirli siyasetin bir parçası olduğunu görüyoruz. Yukarıdan gelen emirle verilen tutuklama kararı, yargı bağımsızlığını bir kez daha ayaklar altına almıştır. Bu ülkemize ve insanımıza yapılan en büyük kötülüktür. Asıl cezalandırılması gerekenler, Gezi Direnişinde, gencecik çocuklarımızın katilleridir. Gençlerimizi sakat kalmasına yol açanlardır. Ölümcül polis şiddetinin talimatını verenlerdir. Bu ülkeye bir gün demokrasi gelecekse, gücünü onca baskı ve şiddete rağmen kısamadığınız seslerin Gezi’deki yankısından alacaktır” diye konuştu.

[old_news_related_template title="CHP'li Ağbaba: Ergenekon neyse Gezi Davası da odur" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2013'teki Gezi Parkı eylemlerine Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada verilen ağırlaştırılmış müebbet ve hapis cezasına ilişkin açıklamada bulundu. SÖZCÜ'ye konuşan Ağbaba, 'Ergenekon neyse Gezi davası da odur. Bir zamanlar Ergenekon savcıları nasıl Cübbeli militanlar ise şimdi aynısını Erdoğan'ın atadığı hakimler yapıyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/26/iecrop/18573d02-0037-4ef5-b1f5-5b3e31ca8d26_16_9_1650990660.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chpli-agbaba-ergenekon-neyse-gezi-davasi-da-odur-7099588/"]

[old_news_related_template title="Gezi kararı için ses yükselttiler: Demokrasiyi öldürdünüz, adaleti katlettiniz" desc="Gezi davasıyla ilgili karar protesto etmek için Manisa’da Emek Demokrasi ve Barış Platformu oturma eylemi yaptı. ‘Gezide Adalet İstiyoruz’ sloganlarının yükseldiği eylemde konuşan SES Manisa Şube Başkanı Figen Pehlivan, verilen karar ilgili olarak, “Gezide demokrasiyi öldürdünüz. Adaleti katlettiniz. Bu kararların adaletle değil siyasetle oluşturulduğu gün gibi açıktır.” diye konuştu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/26/iecrop/fd68c702-5b91-41fa-9bbe-f3e1211707c2_16_9_1650990459.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/gezi-karari-icin-ses-yukselttiler-demokrasiyi-oldurdunuz-adaleti-katlettiniz-7099582/"]