İBB Meclisi’nin mart ayı oturumlarında Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün görevlendirme teklifi gündeme geldi.

Teklifte, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile 2036 olimpiyat ve paralimpik oyunlarında ev sahibi olarak İstanbul’u görebilme niyetini belirtmek üzere görüşmeler yapmak ve bazı temaslarda bulunmak amacıyla beraberindeki heyetle 23-25 Mart 2022 tarihleri arasında İsviçre’nin Lozan şehrine ziyaret planlandığı kaydedildi.

İmamoğlu’nun 24 Mart’ta Türkiye Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener ve yetkililer ile birlikte Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach’ı ziyaret edeceği bilgisi paylaşıldı.

İmamoğlu’na İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Alkanalka’nın aralarından bulunduğu heyet eşlik edecek. Teklif uygun bulunarak oybirliği ile kabul edildi.

[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu'ndan Barcelona'ya 'hoş geldin' paylaşımı" desc="Barcelona'nın resmi Türkiye hesabı, 17 Mart'taki Galatasaray maçı öncesi paylaşımda bulunarak, 'Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul'a geliyoruz. Sizi çok özledik Türkiye' ifadelerini kullandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da paylaşımı alıntılayarak İspanyolca 'Bienvenidos a la ciudad mas hermosa del mundo' (Dünyanın en güzel şehrine hoş geldiniz) cevabını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/15/iecrop/ekrem-imamoglu-depo_16_9_1647368189.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/ekrem-imamoglundan-barcelonaya-hos-geldin-paylasimi-7013203/"]