Denizli’de ailelerinin kayıp ihbarında bulunduktan sonra beş gündür aranan 17 yaşındaki İsmail Yalçın ve 19 yaşındaki Hasan Akköse’nin cesetlerine ulaşıldı.

Aramalar şüphelilerin itirafları üzerine Serinhisar ilçesi, Cumhuriyet mahallesinde Develikuyu mevkii olarak anılan bölgede yoğunlaştırıldı. Alandaki bir su kuyusuna atıldıktan sonra üzerlerinin taş ve toprakla doldurulduğu öğrenildi. Gençlerin cenazelerine ulaşmak amacıyla üç iş makinesi bölgeye getirildi.



Kuyuya paralel bir başka noktadan yapılan kazı çalışmaları yaklaşık 48 saat sürdü. İtfaiye ekipleri 26 metre derinlikte süren kazının son bölümlerinde cesetlere zarar vermemek amacıyla iş makineleri kullanmadı. Elle 5 saat süren uğraşlardan sonra günün ilk ışıklarında cesetlere ulaşıldı.

‘CESETLER TAŞINMIŞ’

Şüphelilerden Mustafa A.’nın, iki genci ormanlık alana çağırdığı burada çıkan tartışma sonrasında tüfekle vurarak öldürdüğü iddia edildi. Hasan Ökköse'nin başından vurulduğu belirlendi. İsmail Yalçın’ın kaçmaya çalıştığı ve bu sırada sırtından vurulduğu kaydedildi. Cesetlerin bir gün ormanlık alanda bekledikten sonra bulundukları kuyuya atılarak üzerinin kapatıldığı belirtildi.

 

Mustafa A.


Kayıp gençlerin telefonu parçalanmış halde, kullandıkları araç ile birlikte ormanlık alanda bulunmuştu. Şüpheli Mustafa A’nın arkadaşları ile birlikte kuyuyu kapatmaya çalıştığı, taş ve toprak doldurduğu ileri sürüldü. Mustafa A’nın iki genci kendisini polise ihbar edecekleri endişesiyle öldürdüğü öne sürüldü.



Diğer yandan olayla ilgili olarak adliyeye çıkarılan toplam 9 şüpheliden 7’si tutuklandı. İki şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.