Bursa Mudanya ilçesinde bir sitede havuza girmek istedikleri ileri sürülen yabancı uyruklu bir grup, kendilerine izin vermeyen site sakinleriyle tartışma yaşadı.

DARP EDEREK KAÇTILAR

Olay Mudanya İlçesi Burgaz Mahallesi'nde bulunan Atış Yapı Arya Sitesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir site sakinin yakını olduklarını belirten yabancı uyruklu bir grup sitedeki havuza girmek istedi.

Buna itiraz eden site sakinleri, yabancı grubun saldırısına uğradı. Yaşanan arbedede site sakinlerini darp eden kalabalık grup, olay yerinden kaçtı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Site sakinlerinin şikayeti üzerine harekete geçen polis, yabancı uyruklu kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

"TEDİRGİNİZ, GÜVENCEMİZ KALMADI"

Site sakinleri yaşadıkları dehşet dolu anları şöyle anlattı;

"Havuz başında oturuyorduk. Sırayla kalabalık birileri gelmeye başladı. Argo konuştular. Sonrasında ise burayı dağıttılar. Çocuklar ve biz çok korktuk. Başka ülkeden gelerek, kendi ülkemizde, bir vatandaş olarak bunu yaşıyorsak bir güvencemiz kalmadı. Kendi sitemiz içinde sandalyeler kafamızda kırıldı. Gözlüğümüz, telefonumuz çalındı. Çocuklarımız ile birlikte, tekrar gelirler mi tedirginliği yaşıyoruz. Düştüğümüz duruma bakın."

"BU DESTEĞİ NEREDEN ALIYORLAR, VATANDAŞLARIMIZ BUNU BİR SORGULASIN'

Yaşanan olay sonrasında site sakinlerini ziyaret eden Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Adem Şimşek, "Hiç kimsenin tanımadığı, bilmediği yabancı uyruklu 15 erkek, artık plajları da geçtiler. Artık evlerimize hatta havuzlarımıza girmeye başladılar. Bu yaşanılan olay artık son nokta. Arsızlık da bir yere kadar. Vatandaşımızın güveni sarsıldı. Yapılacak bir şeyler bekliyorlar. Bizde Zafer Partisi olarak, vatandaşlarımızın yanındayız. Bu insanlar, yaptıkları hareketlerin desteğini nereden alıyor. Vatandaşlarımız bunu bir sorgulasın" ifadelerini kullandı.

 

"SÜRECİN KÖTÜ BİTECEĞİNİ GÖRMEMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Zafer Partisi'nden yapılan paylaşımda ise, "Bursa Mudanya’da, Suriyelilerin havuzunu bastığı sitenin sakinleri anlatıyor... Bu sürecin kötü biteceğini görmemek mümkün değil. Bugün oturduğunuz siteye girip sizi dövenler, yarın evinize girip tecavüz etmekten de çekinmezler. Milleti çileden çıkarmayın!.." ifadelerine yer verildi.

[old_news_related_template title="Kavgaya müdahale eden polis bacağından bıçaklandı" desc="Erzincan'da iki grup arasında çıkan kavgaya müdahale eden polis memuru yaşanan arbede sırasında bacağından bıçakla yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/12/iecrop/erzincan-3_16_9_1657656525.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/kavgaya-mudahale-eden-polis-bacagindan-bicaklandi-7245856/"]

[old_news_related_template title="Düğündeki halay kavgası hastane önünde devam etti: 5 yaralı" desc="Adana'da düğündeki halay sırası nedeniyle çıkan kavgada 5 kişi yaralandı. Yaralıların kaldırıldığı hastane önünde kavga devam edince, acil servisteki doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/12/iecrop/12-adana_16_9_1657646136.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/dugundeki-halay-kavgasi-hastane-onunde-devam-etti-5-yarali-7245718/"]