Denizli’nin Baklan ilçesinde yalnız yaşayan iki yaşlı kadının evlerinde sakladıkları ziynet eşyaları ve paralarının çalınması olayıyla ilgili, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), soruşturma başlattı. Yapılan incelemede şüphelilerin plakasını söktükleri, kasasına odun ve kömür yükledikleri kamyonetle ilçeye geldikleri belirlendi.

YALNIZ YAŞAYAN YAŞLI KADINLARI KURBAN OLARAK SEÇTİLER

Üç şüphelinin 92 yaşındaki Emine Kasap ile 75 yaşındaki Zehra Haykıran’ın yalnız yaşadıklarını öğrendikten sonra iki kadını kurban olarak seçtikleri anlaşıldı.

KENDİLERİNİ KAYMAKAMLIK GÖREVLİSİ OLARAK TANITTILAR

Edinilen bilgiye göre, kendilerini kaymakamlık görevlisi olarak tanıtan üç şüpheli yakacak ve nakit para yardımı yapacaklarını söyleyerek yaşlı kadınların güvenini kazandı. 100 lira yardım yapacaklarını söyleyerek 200 lira ödeyen ve para üstünü isteyen şüpheliler gizlice takip ettikleri kadınların altın ve paralarını sakladığı yeri öğrendi. Daha sonra şüphelilerden ikisi yaşlıları oyalarken diğeri paraları çalarak kayıplara karıştı. Şüphelilerin Haykıran’dan 50 bin lira altın ve para Kasap’tan ise 5 bin lira çaldıkları öğrenildi.

YAĞMA SUÇUYLA TUTUKLANDILAR

Bir süre sonra soyulduğunu anlayan iki yaşlı kadın jandarmadan yardım istedi. JASAT 3 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. 11 ayrı suç kaydı bulunan Görkem E., (20) ile 12 suç kaydı bulunan Hasan Can E., (22) ve 1 suç kaydı bulunan kardeşi 16 yaşındaki Eren E. JASAT ve Baklan Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği operasyonla önceki gün yakalandı.

Jandarmadaki sorgularında suçlarını itiraf eden 3 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 3 kişi “Yağma ve nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarından tutuklandı.

[old_news_related_template title="Peruklu dolandırıcı bu kez kaçamadı" desc="Antalya’da dolandırıcılıktan 20 yıl hapis cezası ile aranan ve sürekli kılık değiştiren şüpheli, peruklu halde yakalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/25/iecrop/resim1_19892735_16_9_1645774510.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/peruklu-dolandirici-bu-kez-kacamadi-6973432/"]

[old_news_related_template title="Dolandırıcılıkta sınır tanımadılar! Her türlü numara var" desc="İstanbul’da internet üzerinden kurdukları alışveriş sitesi ve ‘jigolo’ başvurusu ile yüzlerce kişiyi dolandıran, bununla da yetinmeyerek açtıkları çağrı merkezlerinden aradıkları kişileri kandıran çete polis ekiplerince çökertildi. Düzenlenen operasyonla 4 şüpheli yakalanırken, baskın düzenlenen bir adreste polisin içeri girmesini önlemek için şüphelilerin Pitbull kullandığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/23/iecrop/cagri-merkezi_16_9_1645596072.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/cagri-merkezi-dolandiricilarina-operasyon-6968758/"]